Joseph Finder: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
20 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
herred., https://onzetaal.nl/taaladvies/achterin-achter-in/
k (herred., https://onzetaal.nl/taaladvies/achterin-achter-in/)
| website = http://www.josephfinder.com
}}
'''Joseph Finder''' ([[Chicago]], [[6 oktober]] [[1958]]) is een [[Verenigde Staten|Amerikaans]] schrijver van [[Thriller (genre)|thrillers]] die zich meestal afspelen rondin de sfeer van het bedrijfsleven.
 
==Biografie==
Hij verdiepte zich in meerdere [[Rusland|Russische]] studies op de [[Yale-universiteit]] waar hij ''[[cum laude|summa cum laude]]'' slaagde. Hij ontving een [[Master (academische graad)|master]] van het [[Harvard-universiteit|Harvard]] Russian Reseacrh Center in 1984, en gaf later les aan de Harvard faculteit.
 
Terwijl hij studeerde, bracht hij in 1983 zijn het boek ''Red Carpet: The Connection Between the Kremlin and America's Most Powerful Businessman'' uit, dat zich afspeelt in de toenmalige Sovjet-Unie.
 
===Auteurschap===
''Paranoia'' uit 2004 was de bestseller van de ''[[New York Times]]'' in zowel hardcover als papaerback, net als ''Bedrijfsongeval'' in 2005. Ook in Nederland werden deze boeken goed ontvangen. ''Killersinstinct'' vervolgens, verscheen in mei 2006 en stond op de 15e plaats in de lijst van bestsellers van de ''New York Times''.
 
Hij staat bekend om dehet vele researchonderzoekswerk diedat hij doet voor het schrijven van een boek. Voor ''Paranoia'' interviewde hij managers van onder andere ''Apple Computer'', ''Cisco Systems'' en ''Hewlett-Packard''. De pagina's vullende dankwoorden achterinachter in zijn boeken laten ook zien dat Finder veel waarde hecht aan perfectie.<ref>[https://web.archive.org/web/20070928122825/http://www.josephfinder.nl/ Joseph Finder, de auteur] josephfinder.nl</ref>
 
==Bibliografie==

Navigatiemenu