Bachelor of Science: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen verandering in de grootte ,  2 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
(Aangepast aan de huidige situatie vanwege het vervallen van de BAS titel.)
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
De graad met toevoeging ''of Science'' wordt hier normaliter gebruikt om aan te geven dat men aan een universiteit of hogeschool een driejarige respectievelijk vierjarige bacheloropleiding heeft afgerond in een [[Toegepaste wetenschappen|toegepaste]] of [[exacte wetenschap]] ([[techniek]], [[econometrie]], alle [[natuurwetenschap]]pen of [[wiskunde]]). Echter, in [[Nederland]] en [[Vlaanderen]] wordt bij sommige [[sociale wetenschappen]] (bijvoorbeeld [[bestuurskunde]], [[psychologie]], [[politicologie]]<ref>http://www.fsw.leidenuniv.nl/politicologie/onderwijs/opleidingen/ba-politicologie.html</ref> en [[criminologie]]) deze graad ook gebruikt.
 
Het behalen van de bachelortitel geeft meestal toegang tot de universitaire opleiding tot ''[[Master of Science]]''. Als de bachelor via het HBOhbo is behaald, dan moet vaak een schakelprogramma worden gevolgd voordat aan de masterMaster kan worden begonnen.
 
De graad Bachelor of Science wordt internationaal erkend en is qua niveau vergelijkbaar met de vroegere universitaire titel ''[[Kandidaats|kandidaat]]''.
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu