Larry Lieber: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
14 bytes verwijderd ,  3 jaar geleden
k
Wijzigingen door 62.45.39.22 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door Kthoelen
k (Wijzigingen door 62.45.39.22 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door Kthoelen)
Label: Terugdraaiing
Larry Lieber studeerde kunst aan het [[Pratt Instituut]] in [[Brooklyn (New York)|Brooklyn]] en aan [[Manhattan (New York)|Manhattan]]s [[Art Students League of New York|Art Students League]]. Hij zat daarna vier jaar bij de [[U.S. Air Force]].
 
Begin jaren 60 werkte Lieber mee aan verschillende Marvel Comics verhalen van zijn broer Stan Lee. Lieber was betrokken bij het bedenken van de superhelden [[Iron Man (stripfiguur)|Iron Man]], [[hulkmeesterThor (Marvel)|HulkmeesterThor]] en [[Henry Pym]]. Lieber schreef ook Western verhalen voor o.a. de stripserie ''[[Rawhide Kid]]''.
 
In 1974 verliet Lieber Marvel om redacteur te worden voor Atlas/Seaboard, de term die stripboek historici en verzamelaars geven aan de "Atlas Comics" gepubliceerd door Seaboard Periodicals, om onderscheid te maken met Marvels voorloper. Marvel Comics oprichter [[Martin Goodman]] verkocht het bedrijf in 1968, en vertrok in 1972 om zijn eigen nieuw compagnie op te richten, waarmee hij de concurrentie met Marvel en [[DC Comics]] aan wilde gaan. Dit werd Atlas/Seabord Comics. Hij huurde Lieber in als redacteur.
67.675

bewerkingen

Navigatiemenu