Titan IV: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
8 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
(red.)
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
Heden ten dage zien de voormalige Titan IV-lanceerplaatsen er totaal anders uit. De Titan torens en de mobiele integratie faciliteiten zijn gesloopt ten behoeve van [[Falcon 9]]- en [[Atlas V]]-lanceringen en -landingen.
 
Op het Cape Canaveral Air Force Station vormde een aantal enorm grote gebouwen tezamen met de lanceerplaatsen het [[Integrate-Transfer-Launch complex]], een grote productie-lijn waarin Titan raketten werden geassembleerd. Voor de Titan IVB moest een nieuwe hangar worden gebouwd waarwaarin de grotere side-boosters aan de eerste en tweede trap konden worden gemonteerd. Het Solid Motors Assembly Building (SMAB) dat voor de Titan III en Titan IVA werd gebruikt was namelijk niet groot genoeg, dus werd de Solid Motors Assembly and Readyness Facillity (SMARF) gebouwd.
 
De SMAB is heden ten dage in gebruik bij [[SpaceX]] dat er zijn [[SpaceX Dragon|Dragon]]-ruimteschepen laadt en voorbereidt en de Neuskegels van [[Falcon (raketfamilie)|Falcon-raketten]] met hun vracht integreert. De SMARF, het gebouw waar de Titan IVB van vastebrandstofmotoren werd voorzien is in gebruik bij [[United Launch Alliance]] als check-out-faciliteit en lanceercontrolekamer voor de Atlas V.
20.588

bewerkingen

Navigatiemenu