Luc Janssen: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Versie 51829122 van 2A02:1810:2F03:C300:D823:C240:D497:992D (overleg) ongedaan gemaakt
Label: Ongedaan maken
Per89 (overleg | bijdragen)
Regel 16: Regel 16:


===Canvas===
===Canvas===
Voor [[Canvas (televisie)|Canvas]] presenteert hij het cultuurprogramma [[LUX (programma)|LUX]], de liveshow van de Canvascollectie in Bozar en de live tv uitzendingen van RockWerchter en Pukkelpop voor CobraTV. Sinds begin 2012 presenteert hij elke zondagavond van 23h tot middernacht[[ Closing Time]] waarin nieuwe onbekende muziek aan bod komt, naast het [[Eighties ABC]].
Voor [[Canvas (televisie)|Canvas]] presenteert hij het cultuurprogramma [[LUX (programma)|LUX]], de liveshow van de Canvascollectie in Bozar en de live tv uitzendingen van RockWerchter en Pukkelpop voor CobraTV. Sinds begin 2012 presenteert hij elke zondagavond van 23h tot middernacht [[Closing Time]] waarin nieuwe onbekende muziek aan bod komt, naast het [[Eighties ABC]].


===Rock Werchter===
===Rock Werchter===

Versie van 2 jan 2019 14:41

Luc Janssen (2 juli 1954) is een Vlaams radio- en televisiepresentator.

Biografie

Vroege radiocarrière

Janssen maakte van 1979 tot 1990 het vermaarde muziekprogramma Domino, deel II bij Omroep Brabant. In deze periode was Luc Janssen ook samensteller van het televisieprogramma Villa Tempo.

VPRO

In 1987 verhuisde Janssen naar Nederland, waar hij voor de VPRO programma's maakte voor radiozender 3FM. Hij was onder meer betrokken bij Frontlijn, De Moordlijst, Semtex Cyberradio, Het Lek, 3voor12FM. Hij startte er eveneens met internetradio op www.3voor12.nl.

Studio Brussel

Eind 2006 keerde hij voltijds weer naar België, waar hij sinds 1995 voor Studio Brussel programma’s maakte: Crapuul de Lux, Select, Court Circuit, De Good Luck Show, Luftwaffe FM en Mish Mash.

Radio 1

In 2007 werkt hij als stijlcoach aan de hervorming van Radio 1 (Vlaanderen). Hij presenteert er de programma's Helden (radioprogramma) , Retro en Expo '58 (radioprogramma). Laatstgenoemd programma wordt 2 uur live uitgezonden vanop het dak van het Amerikaans Theater ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de wereldtentoonstelling in Brussel.

Canvas

Voor Canvas presenteert hij het cultuurprogramma LUX, de liveshow van de Canvascollectie in Bozar en de live tv uitzendingen van RockWerchter en Pukkelpop voor CobraTV. Sinds begin 2012 presenteert hij elke zondagavond van 23h tot middernacht Closing Time waarin nieuwe onbekende muziek aan bod komt, naast het Eighties ABC.

Rock Werchter

Janssen verschijnt al enkele jaren als presentator op Rock Werchter en Pukkelpop, waar hij berucht werd om zijn controversiële bindteksten.

Externe links