Wim Rigter: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
110 bytes toegevoegd ,  15 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
[[Afbeelding:wimrigtrer.jpg|thumb|right|182px|Wim Rigter]]
'''WimWillem RigterBoerrigter''' ([[Santpoort]], [[12 maart]] [[1967]] - [[23 november]] [[2004]]; werkelijke naam: '''Wim Boerrigter''') was een Nederlands[[Nederland]]s [[radio]]presentator.
 
==Leven==
In het begin van zijn studententijd had hij bijbaantjes als diskjockey in discotheken en nachtclubs en bij de piratenzender Octaaf. Zijn radiocarrière begon echt in 1987 toen hij bij de [[VARA]] ging werken als presentator van het programma ''Muziek in de nacht''. Later ging hij daarbij ook wekelijks het programma ''Rigter'' presenteren en het programma "Ochtendhumeur" Daarna werkte hij een paar jaar als programmaleider bij [[Power FM]]. Na zijn overstap naar de [[AVRO]] kreeg hij vooral bekendheid als presentator van het best beluisterde Nederlandse radioprogramma ''[[Arbeidsvitaminen]]'' (van 1997 tot 2001). Ook presenteerde hij ''[[Toppop]] Non Stop''. Na 2002 ging hij voor de [[AVRO]] als verslaggever werken bij [[Radio 1 (Nederland)|Radio 1]]. Hij was de presentator van het programma ''[[Nachtdienst]]''. Bovendien werkte hij in deze periode voor 3FM als coördinator van de opleiding van nieuw dj-talent.
 
Op [[9 juni]] [[2004]] trad hij - kort voor een ingrijpende operatie - trad hij in het huwelijk met Monique. HijZe heefthebben éénsamen een dochter: Jip.
 
==Ziekte==
De maanden daarop verliep het herstel, met weliswaar zo nu en dan een tegenslag, voorspoedig en leken er geen nieuwe uitzaaiingen te zijn. Later bleek dat er toch uitzaaiingen waren en dat verdere behandeling weinig zin meer had.
 
Wim Rigter is op [[23 november]] [[2004]] overleden aan de gevolgen van zijn ziekte. Enkele dagen later werd hij in besloten kring begraven op de [[Westerveld (begraafplaats)|Begraafplaats Westerveld]] in [[Driehuis]].
 
==Prijs==
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu