Overleg gebruiker:Kippenvlees1: verschil tussen versies

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Nieuw kopje aangemaakt: →‎Sterrendag
Archivering
Label: Vervangen
Regel 16: Regel 16:
<div style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif; font-size: 9pt; text-align: justify;">
<div style="font-family: Trebuchet MS, sans-serif; font-size: 9pt; text-align: justify;">
<center>''
<center>''
Graag vragen/opmerkingen afsluiten met <nowiki>~~~~</nowiki>.<br />''Archieven:''<br />[[Gebruiker:Kippenvlees1/Archief 2009-2011|2009-2011]] · [[Gebruiker:Kippenvlees1/Archief 2012|2012]] · [[Gebruiker:Kippenvlees1/Archief 2013|2013]] · [[Gebruiker:Kippenvlees1/Archief 2014|2014]] · [[Gebruiker:Kippenvlees1/Archief 2015|2015]] · [[Gebruiker:Kippenvlees1/Archief 2016|2016]] · [[Gebruiker:Kippenvlees1/Archief 2017|2017]]
Graag vragen/opmerkingen afsluiten met <nowiki>~~~~</nowiki>.<br />''Archieven:''<br />[[Gebruiker:Kippenvlees1/Archief 2009-2011|2009-2011]] · [[Gebruiker:Kippenvlees1/Archief 2012|2012]] · [[Gebruiker:Kippenvlees1/Archief 2013|2013]] · [[Gebruiker:Kippenvlees1/Archief 2014|2014]] · [[Gebruiker:Kippenvlees1/Archief 2015|2015]] · [[Gebruiker:Kippenvlees1/Archief 2016|2016]] · [[Gebruiker:Kippenvlees1/Archief 2017|2017]] · [[Gebruiker:Kippenvlees1/Archief 2018|2018]]
</div>
</div>
|}
|}
Regel 34: Regel 34:
</div>
</div>
{{Sjabloon:Inhoudsopgave}}
{{Sjabloon:Inhoudsopgave}}
== De geuzen in de bomlerwaard ==

Beste gebruikers van Kippenbot,

Ikzelf ben totaal niet bekend met het gebruik van deze functies van wikipedia, daarom uw aandacht voor het volgende.

Medio november 2017 hebben wij van chr muziekvereniging David Oosterwolde (gelderland) een opname gemaakt van De geuzen in de Bomlerwaard (alleen audio, geen beeld). Is het ook mogelijk en wenselijk een doorverwijzing op wikipedia te zetten naar dit audiofragment? Zodoende kunnen we niet allen over dit fantastische werk lezen, maar het ook daadwerkelijk laten horen (mits de kwaliteit van de opname in uw ogen voldoende is).

Bij deze de link

https://www.youtube.com/watch?v=w5pBnj--5sg

Met vriendelijke groet, Gert Timmer

: Via uw mislukte bewerking op [[De Geuzen in de Bomlerwaard]] (door mij teruggedraaid, omdat het op de verkeerde wijze werd gedaan, wat ik u niet kwalijk kan nemen, u geeft zelf hierboven aan dat u nog niet bekend bent met de functies van Wikipedia), kwam ik bij dit verzoek tot overleg. Ik ben persoonlijk niet erg voor het plaatsen van links naar youtube, maar het wordt wel gedaan. Als Kippenvlees1, die hier meer bekend mee is dan ik, het er mee eens is, wil ik best helpen de link op de juiste plaats te zetten, want heel moeilijk is het niet. Maar ik wacht graag eerst de reactie even af. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:JanCK Fietser/Handtekening}} 1 feb 2018 20:04 (CET)
::Beste Gert Timmer,
::Linken naar YouTube-filmpjes wordt in de regel niet toegestaan, maar vaak toegelaten als het een uitvoering van de originele artiest is. Daar zouden uitvoeringen van een orkest of muziekvereniging buiten vallen (Wikipedia moet ook geen promotieplatform zijn natuurlijk). Maar, als er op de opname geen [[auteursrecht]] zit is het wel mogelijk om het als mediabestand op de pagina in te voegen, zie bijvoorbeeld de geluidsfragmenten op [[Antonio Vivaldi]] of [[Für Elise#Media|Für Elise]]. Ik ben echter geen expert in auteursrecht, dus ik kan lastig zeggen of je de rechten zou hebben voor de opname.
::Je zou [[Wikipedia:Beleid voor gebruik van media|het beleid voor gebruik van media]] door kunnen lezen, maar dat is nogal een bakbeest en niet erg duidelijk, dus ik denk dat je het best je vraag [[Wikipedia:OTRS/Vragen|op deze pagina kan voorleggen]]. Dat is de helpdesk van het [[WP:OTRS|OTRS-team]] dat zich bezighoudt met auteursrecht op Wikipedia en die kunnen je denk ik het snelst helpen. Veel succes en als iets nog niet duidelijk is schroom dan niet om hier weer aan te kloppen!
::Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Kippenvlees1/Handtekening}} 1 feb 2018 22:10 (CET)

:::Bedankt voor je heldere uitleg. Ik snap nu ook waarom ik soms links naar youtube-filmpjes zie en ze op andere momenten verwijderd zie worden. Mvg, {{Gebruiker:JanCK Fietser/Handtekening}} 2 feb 2018 09:32 (CET)


Alle gebruikers, heel erg bedankt voor de feedback.

Ik zal mij verdiepen in het eventuele plaatsen van deze link of een mediabestand en tevens nagaan waar en hoe de auteursrechten van dit werk geregeld zijn.
Het werk is inderdaad ook als los audiofragment (mp3) beschikbaar, misschien dat we daar wat mee kunnen.
Het ging mij verder ook niet om het promoten van mijn muziekvereniging, maar het werk was op internet niet te vinden (nu wel,onze uitvoering staat er sinds kort op) en het is toch erg mooi om het te laten horen als aanvulling op het artikel over De Geuzen in de Bomlerwaard.
Dit stuk is al aardig oud en word tegenwoordig zelden op de lessenaar van de landelijke muziekverenigingen gezet, waarschijnlijk de reden dat er weinig fatsoenlijk opgenomen uitvoeringen beschikbaar van zijn.

Met vriendelijke groet,

Gert Timmer

== Astroschrijfweken 2017 ==

Op 23-25 februari 2018 vinden de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats. Deze vormen de aftrap voor de Astroschrijfweken op Wikipedia van 25 februari - 11 maart. Doe je mee? Zet dan '''#Astroschrijfweek''' in je bewerkingssamenvatting, en maak kans op een leuke prijs die beschikbaar is gesteld door de Nederlandse Onderzoeksschool voor Astronomie. Meer weten? Kijk dan op de '''[[Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Astronomie|projectpagina]]''' en meld je aan!

[[Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Verzendlijst|Uit- of inschrijven voor deze mailing]] - [[Gebruiker:Romaine|Romaine]] 25 feb 2018 02:47 (CET)
<!-- Bericht verzonden door User:Romaine@metawiki via de lijst op de pagina https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Romaine/MassMessage&oldid=17762999 -->

== De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018 ==

[[Bestand:La mujer que nunca conociste logo 2017.jpg|150px|rechts|Vrouwen op Wikipedia]]
Op 8 maart zal voor de tweede maal de #100wikiwoman-challenge eindigen, maar niet gevreesd want er komt meteen een tweede uitdaging aan. Vanaf '''5 maart tot 9 april 2018''' loopt de schrijfwedstrijd '''"De vrouwen die je nooit hebt ontmoet"'''. Dit initiatief vindt plaats tijdens '''''Women's History Month''''' en wordt ondersteund door '''''Iberocoop'''''. Deze wedstrijd werd voor het eerst in 2015 georganiseerd op de Engelstalige Wikipedia en vanaf 2017 internationaal. De Nederlandse Wikipedia zal voor de tweede maal deelnemen. Tot nu toe resulteerde dit in 3500 nieuwe of bewerkte artikelen. Het doel is het verbeteren van Wikipedia's artikelen over vrouwen. We bedoelen hiermee ook alle artikelen gerelateerd aan vrouwenorganisaties en feministische bewegingen. Dit kan door bestaande vrouwgerelateerde artikelen zo neutraal mogelijk te maken of nieuwe artikelen te schrijven op een zo genderneutraal mogelijke wijze. Er zijn enkele mooie prijzen te winnen, ter beschikking gesteld door Wikimedia Argentinië en Wikimedia Nederland.

Alle informatie en het wedstrijdreglement is te vinden op '''[[Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018|De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018]]'''

[[Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Verzendlijst|Uit- of inschrijven voor deze mailing]] - [[Gebruiker:Romaine|Romaine]] 5 mrt 2018 05:22 (CET)
<!-- Bericht verzonden door User:Romaine@metawiki via de lijst op de pagina https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Romaine/MassMessage&oldid=17762999 -->

== Stemming Arbcom ==
Zie dat er weer al een dag stemverklaringen bij de uitgebrachte Arbcomstemmen staan. Je bent echter al twee dagen niet meer actief, zo te zien. Eerder was er ook al commentaar dat je bij de coördinatie van een verkiezing niet elke dag aanwezig was. Wellicht heb je een gegronde reden, maar nu het vaker voorkomt, vraag ik mij af of het niet een beter idee is om de coördinatie een volgende keer aan iemand anders over te laten. Een optie zou ook nog kunnen zijn om een verkiezing door twee personen te laten coördineren. Ik zie niet in wie daartegen bezwaar kan hebben. mvg. [[Gebruiker:Happytravels|Happytravels]] ([[Overleg gebruiker:Happytravels|overleg]]) 21 mrt 2018 15:14 (CET)
:Hey Happytravels,
:Dank voor je berichtje. Als ik een Arbcom-verkiezing organiseer dan ben ik in ieder geval tijdens de stemmingsronde elke dag beschikbaar; gister ook gewoon zoals [[Speciaal:Logboeken/Kippenvlees1|hier te zien is]]. Dat ik geen bewerkingen doe hoeft tevens niet te betekenen dat ik niet online ben geweest. Ik check vaak genoeg een dag meerdere malen mijn volglijst zonder iets te bewerken. De stemverklaringen zijn me gister blijkbaar niet echt opgevallen, maar dat zou ik ook niet als metriek nemen om een coördinator te beoordelen. De functie van coördinator is er in mijn optiek om de stemming op te zetten, af te sluiten, om bij discussies als arbiter/scheidsrechter op te treden en om knopen door te hakken wanneer dat nodig is. Het is logisch als ik het vaakst stemverklaringen verplaats, maar in principe kan en mag iedereen dat doen als je het tegenkomt: het is immers enkel het volgen van de stemmingsregels.
:De reden dat ik het gros van de verkiezingen doe heeft overigens juist te maken met de beschikbaarheid. Neem ook mee dat op het moment 50% van de bureaucraten zelf in de Arbcom zit en al zouden ze technisch gezien coördinator mogen zijn, voelt dat toch niet helemaal fijn. Uiteindelijk gaat het erom dat als er problemen zijn dat iemand officieel een knoop mag doorhakken.
:Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Kippenvlees1/Handtekening}} 21 mrt 2018 17:30 (CET)
::Dank voor je snelle en uitgebreide reactie, evenals voor het verplaatsen van de stemverklaringen. Nu je aangeeft dat eenieder de stemverklaringen kan verplaatsen, zal ik dat wellicht gaan doen als ik merk dat ze er wat te lang staan. mvg. [[Gebruiker:Happytravels|Happytravels]] ([[Overleg gebruiker:Happytravels|overleg]]) 21 mrt 2018 17:35 (CET)

== Themaweken Maand van Verzet 2018 ==

Hallo Kippenvlees1,

In mei lopen de themaweken van de Maand van het Verzet met als doel om het onderwerp [[Verzet (Tweede Wereldoorlog)|verzet]] beter beschreven te krijgen met nieuwe artikelen en de uitbreiding van bestaande artikelen. Een jury beoordeelt na afloop de artikelen en kiest daaruit de tien beste artikels.

'''[[Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Maand van Verzet|Deelnemen & meer informatie]]''' · [[Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Verzendlijst|Uit- of inschrijven voor deze mailing]] - [[Gebruiker:Romaine|Romaine]] 1 mei 2018 02:12 (CEST)
<!-- Bericht verzonden door User:Romaine@metawiki via de lijst op de pagina https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Romaine/MassMessage&oldid=17985170 -->

== Fondant (DP- en titelaanpassingen) ==

Dag Kippenvlees1,

Dank voor het aanpassen (omwisselen) van de titels van het artikel over het suikerwerk en de DP. Ik merkte alleen op dat je op de DP "[[Fondant]]" de doorverwijzing naar "[[Glazuur (gebak)]]" hebt weggehaald/niet hebt meegenomen. Ik weet niet of dat opzettelijk was, of dat die er per ongeluk "uitgevallen" is door de stoelendans met de artikeltitels? Immers, in 'ons' artikel over "[[Fondant (suikerwerk)]]" (zoals het nu heet), staat letterlijk de zin (passage): {{cquote|Fondant is een substantie die in de vorm van een soort deeg vaak gebruikt wordt voor de vulling van bonbons. <u>'''In glazuurvorm'''</u> wordt fondant bijvoorbeeld gebruikt om marsepein, gebak, soezen en koeken te versieren.}}
Daardoor lijkt me dat het opnemen van een ''directe'' verwijzing naar ''' "Glazuur (gebak)"''' vanuit de '''"Fondant"'''-DP-pagina wel gerechtvaardigd is? En misschien zelfs wel een verwijzing naar het artikel "[[Fondantcake]]"? Met vriendelijke groet -- [[Gebruiker:Martix|martix]] ([[Overleg gebruiker:Martix|overleg]]) 1 mei 2018 21:37 (CEST)
:Hey martix,
:Ik had hem wel bewust weggehaald omdat naar mijn interpretatie van de artikelen [[glazuur (gebak)]] niet dezelfde ingrediënten heeft als fondant en het woord "glazuurvorm" in het fondantartikel dus refereerde aan de substantie. Ik weet echter niet bijster veel van banketbakkerij, dus als in jouw optiek glazuur erbij hoort te staan, zet hem er dan absoluut weer bij! Ik heb fondantcake er zelf al bijgezet.
:Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Kippenvlees1/Handtekening}} 1 mei 2018 22:25 (CEST)

:: Ik was het overleg al aangegaan met een huisgenoot die chefkok is (zelf doe ik hobbymatig vrij veel met patisseriee en deegwaren) maar beiden doen we vrijwel alles uit het hoofd, zonder kookboek(en) erbij (en ook niet in de buurt of bij de hand) dus we kwamen er niet uit. <br />
:: Overigens waren we het er wel over eens dat – naar ons idee – het beeld dat de meeste Nederlanders (Vlamingen weet ik niet) bij '''''fondant''''' hebben, waarschijnlijk de uitgeharde (fijne) suikervariant met een muntsmaak eraan, zoals we die in Sinterklaas-kikkers en -muizen, en in de kerstkransjes voor in de kerstboom (met een dun laagje chocola eroverheen) kennen. We vermoeden beiden dat er uiteindelijk in alle soorten voornamelijk dezelfde ingrediënten in gaan: poedersuiker of fijne suiker, water en eventuele smaak- en kleurstoffen, maar dat er aan ''glazuur dat zacht blijft'' een stof wordt toegevoegd die het goedje viskeus houdt (en verhindert dat het volledig uithardt, zelfs na een week in de volle zon). Dat onderscheid lijkt het artikel echter niet te maken; dat kent zowel zacht (viskeus) glazuur en fondant (zoals op verse tom poucen als het fameuze (uitgeharde) glazuur op roze koeken (waarvan ik eerder niet had gedacht dat dat formeel ook 'fondant' is. Recepten op internet zijn weinig betrouwbaar omdat die aanzienlijk muteren dus het zal moeten wachten tot ik een keer in de bibliotheek een patisserie- of kookboek (voor gebak en suikerwerk) te pakken heb. Tot die tijd laat ik het maar even zoals het nu is. Nogmaals dank voor het hernoemen van de verschillende artikelen en DP('s) -- [[Gebruiker:Martix|martix]] ([[Overleg gebruiker:Martix|overleg]]) 6 mei 2018 03:12 (CEST)

== Geldpakhuis ==

Waar is nu het kladartikel over het geldpakhuis gebleven? {{Gebruiker:The Banner/handtekening}} 13 mei 2018 19:26 (CEST)
:Zie [[Gebruiker:Gebruiker:The Banner/Geldpakhuis]]. Sorry, dit was in de eerste plaats mijn fout (ik hernoemde verkeerd), maar ik had wel verwacht dat het veel sneller zou worden opgelost. Jammer. [[Gebruiker:De Wikischim|De Wikischim]] ([[Overleg gebruiker:De Wikischim|overleg]]) 13 mei 2018 19:52 (CEST)
:{{ping|Kippenvlees1}} Er mag gerust een vervolg actie komen... {{Gebruiker:The Banner/handtekening}} 15 mei 2018 18:53 (CEST)
::Ik zie nu pas dat er probleem is met de naamruimte. Ik heb voor de rest niks met dit allen te maken gehad; ik heb enkel de dode redirect die was ontstaan verwijderd. Voor alle duidelijkheid, pagina staat nu [[Gebruiker:The Banner/Geldpakhuis|hier]]. - {{Gebruiker:Kippenvlees1/Handtekening}} 15 mei 2018 20:42 (CEST)

== BOT renewal ==

Hi, thanks for notice me about the bot inactivity. Please, proceed to remove the bot flag, because the main task (interwiki links) is doing now on Wikidata. Thanks! [[Gebruiker:Superzerocool|Superzerocool]] ([[Overleg gebruiker:Superzerocool|overleg]]) 29 mei 2018 20:29 (CEST)

== My Bot account ==

Thank you for your note - Please go ahead and remove the bot status for it. Thanks in advance! [[Gebruiker:Jyothis|Jyothis]] ([[Overleg gebruiker:Jyothis|overleg]]) 31 mei 2018 05:08 (CEST)

==[[user:Obersachsebot]]==
I'm inactive, so pleas remove the bot flag. --[[Gebruiker:Obersachse|Obersachse]] ([[Overleg gebruiker:Obersachse|overleg]]) 17 jun 2018 23:02 (CEST)

==Sanfourche==
Beste Kippenvlees,
U hebt er goed aan gedaan ''Wikipedia:Educatieprogramma/ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers/Sanfourche'' te verwijderen. Hoe dit kon intreden als adres voor Joseph Sanfourche is me een raadsel gebleven.
met hartelijke groeten, [[Gebruiker:Andries Van den Abeele|Andries Van den Abeele]] ([[Overleg gebruiker:Andries Van den Abeele|overleg]]) 30 jul 2018 14:18 (CEST)
:Ik zie dat het artikel nog steeds in de Wikipedia-naamruimte staat. Moet ik hem verplaatsen naar de hoofdnaamruimte?
:Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Kippenvlees1/Handtekening}} 30 jul 2018 14:25 (CEST)
::Nee, het is een duplicaat van [[Jean-Joseph Sanfourche]]. Maar deze laatste is aangemaakt zonder de oorspronkelijke auteur te vermelden. Wat nu? –[[gebruiker:bdijkstra|bdijkstra]] ([[overleg gebruiker:bdijkstra#top|overleg]]) 30 jul 2018 14:29 (CEST)
:::I see. De geschiedenis is helaas niet meer goed samen te voegen en er zijn na plaatsing nog genoeg bewerkingen op de pagina geweest. Verwijdering van de originele pagina (nu dus in de Wikipedia-naamruimte) lijkt me de enige optie, helaas. - {{Gebruiker:Kippenvlees1/Handtekening}} 30 jul 2018 14:34 (CEST)
::::Misschien beter terugverplaatsen naar [[Wikipedia:Educatieprogramma/ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers/Sanfourche]] aangezien de verplaatsing van Andries Van den Abeele op twee vlakken fout was. –[[gebruiker:bdijkstra|bdijkstra]] ([[overleg gebruiker:bdijkstra#top|overleg]]) 30 jul 2018 15:40 (CEST)
:Hoezo op twee vlakken fout? [[Gebruiker:Andries Van den Abeele|Andries Van den Abeele]] ([[Overleg gebruiker:Andries Van den Abeele|overleg]]) 30 jul 2018 16:44 (CEST)
::1. Het artikel bestond al (als [[Jean-Joseph Sanfourche]]). 2. De verplaatsing was niet naar de hoofdnaamruimte. –[[gebruiker:bdijkstra|bdijkstra]] ([[overleg gebruiker:bdijkstra#top|overleg]]) 30 jul 2018 16:59 (CEST)

== Interfacemoderatoren ==

Hoi Kippenvlees,

[https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia%3ALijst_van_gebruikers_met_extra_bevoegdheden&type=revision&diff=52023541&oldid=52023500] Is dit wel een uitbreiding van de moderatorfunctie? Niet-moderatoren kunnen de functie toch ook bekleden.

Mvg, [[Gebruiker:Taketa|Taketa]] [[Overleg gebruiker:Taketa|<small>(overleg)</small>]] 31 jul 2018 01:39 (CEST)
:Nee daar heb je gelijk in, maar ik vond het iets logischere volgorde omdat het een afsplitsing is van originele moderatorfuncties (en voorheen enkel beschikbaar voor mods). De functie is naar ik kan zien ook beschikbaar voor non-mods inderdaad.
:Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Kippenvlees1/Handtekening}} 31 jul 2018 14:09 (CEST)

== Congolese vakbond / vereniging / organisatie ==
Beste Kippenvlees,

Ik stel vast dat u de [[:Categorie:Congolese vakbond]], [[:Categorie:Congolese vereniging]] en [[:Categorie:Congolese organisatie]] recent wijzigde naar resp. [[:Categorie:Vakbond uit Congo-Kinshasa]][[:Categorie:Vereniging uit Congo-Kinshasa]] en [[:Categorie:Organisatie uit Congo-Kinshasa]]. Door deze wijziging zijn deze categoriën niet meer in lijn met de aanverwante categorieën in resp. [[:Categorie:Vakbond naar land]], [[:Categorie:Vereniging naar land]] en [[:Categorie:Organisatie naar land]]. Graag wil ik u dan ook verzoeken uw wijziging terug te draaien of op andere wijze in lijn te brengen met bovenliggende categorieën.

Tevens stel ik vast dat u de [[:Categorie:bestuurder van UNICE]] om onduidelijke redenen verwijderde. Hierdoor is bv. [[Hans de Koster]] nu bv. ondergebracht in de [[:Categorie:Bestuurder van BusinessEurope]], wat historisch niet correct is. Graag daarom deze wijzig ongedaan maken.

Bij nazicht blijken al deze wijzigingen een gevolg te zijn van verzoeken van gebruiker:Akadunzio. Een gebruiker die bekend staat op Wikipedia omwille van zijn probleemgedrag. Ik verzoek u dan ook voortaan uiterste voorzichtigheid met verzoeken van deze gebruiker.

Met vriendelijke groet, [[Gebruiker:Bjelka|Bjelka]] ([[Overleg gebruiker:Bjelka|overleg]]) 29 aug 2018 18:16 (CEST)
:Beste Bjelka,
:De Congolese artikelen zijn inderdaad hernoemd naar aanleiding van [[Wikipedia:Te beoordelen categorieën/Toegevoegd 2018 week 31|deze beoordelingssessie]]. Er wordt vaker gebroken van het naamgevingsprincipe "[Demoniem] [Zelfstandig naamwoord]" als een geschikt demoniem mist. Zie bijvoorbeeld de categorie {{c|Politicus naar nationaliteit}}, waar de subcategorieën voor Antigua en Barbuda, de Congo's, de Dominica's, Nagorno-Karabach, Saint Kitts en Nevis, Trinidad en Tobago en de Verenigde Arabische Emiraten een aangepaste titel moeten hebben. De twee Congo's hebben hetzelfde demoniem "Congolees" (zie de Taalunie: [http://namen.taalunie.org/land/cd Kinshasa] en [http://namen.taalunie.org/land/cg Brazzaville]) en kunnen derhalve niet van elkaar worden onderscheiden als je het woord Congolees gebruikt.
:De UNICE-categorie is hernoemd naar de nieuwe naam. Omdat het over dezelfde entiteit gaat (en hier volg ik [[BusinessEurope|het artikel]]) wordt de categorie hernoemd. Dit wordt gedaan voor alle bedrijven, producten, etc die hun naam veranderen of bijvoorbeeld worden geherstructureerd. Iemand als Hans de Koster heeft derhalve inderdaad niet "technisch" onder de naam van BusinessEurope gewerkt, maar is wel relevant om in dezelfde categorie te hebben als de huidige bestuurders van BusinessEurope.
:Akadunzio is mij welbekend. Op de beoordelingspagina's zijn het enkel argumenten die tellen en derhalve is de aanvrager in principe irrelevant voor de afhandeling van verzoeken. Hopelijk heb ik daarmee voldoende mijn beslissingen toegelicht.
:Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Kippenvlees1/Handtekening}} 29 aug 2018 18:49 (CEST)
::Ik denk dat ondertussen [[Gebruiker:Bjelka|Bjelka]] ook bekend is voor zijn probleemgedrag. Vooral als het om verzoeken van mij gaat. [[Gebruiker:Akadunzio|Akadunzio]] ([[Overleg gebruiker:Akadunzio|overleg]]) 30 aug 2018 01:23 (CEST)

== AnnabelsBot ==

Zoals gezegd op mijn overlegpagina kan het me geen moer schelen, maar je hebt hier zelf een regel uitgevonden wegens inactiviteitsregel die niet in de richtlijnen staat. [[Gebruiker:Annabel|Annabel]]<sub>[[Overleg gebruiker:Annabel|(overleg)]]</sub> 31 aug 2018 10:14 (CEST)
:Het is op 27 juli 2018 {{intern|1=title=Wikipedia:Bots&diff=49560782&oldid=43730814|2=toegevoegd aan het lokale botbeleid}} op basis van de uitslag van [[Wikipedia:Opinielokaal/Inactieve bots]]. De exacte invulling van dat beleid staat vermeld op [[Wikipedia:Bots/Bevestigingen]]. - {{Gebruiker:Kippenvlees1/Handtekening}} 31 aug 2018 11:17 (CEST)
::Dan vrees ik dat je nog steeds onrechtmatig richtlijnen hebt ingevoerd die dat dus niet mochten, m.a.w. [[Wikipedia:Bots/Bevestigingen]]. Richtlijnen kunnen pas ingevoerd worden na stemming. Zie immers wat er in het grote kader van je tweede link staat. ;-) [[Gebruiker:Annabel|Annabel]]<sub>[[Overleg gebruiker:Annabel|(overleg)]]</sub> 31 aug 2018 12:38 (CEST)
:::Tja technisch gezien is het hele [[WP:Bots|botbeleid]] geen richtlijn, die is naar ik weet namelijk ook nooit ingestemd. Het heeft dan ook geen {{tl|richtlijn}}, {{tl|reglement}} of {{tl|vast}}-sjabloon. Het enige wat er met een stemming zou veranderen is de pagina waarop mensen hun stem uitbrengen. Daarom kan wat mij betreft het best per [[WP:SNOW|de sneeuwbalclausule]] worden geredeneerd: "Een ander voorbeeld: als het resultaat van een goed opgezette peiling volkomen duidelijk is, heeft het weinig zin om daarna ook nog een stemming te organiseren." - {{Gebruiker:Kippenvlees1/Handtekening}} 31 aug 2018 13:25 (CEST)

== ArtbitrageCommissie ==

* Een detail maar de stemming is nog niet begonnen. De verkiezingsprocedure wel. {{Gebruiker:The Banner/handtekening}} 5 sep 2018 15:34 (CEST)
* hoi Kippenvlees1, ik heb besloten me terug te trekken uit de verkiezing. Bedankt voor de organisatie. Met vriendelijke groet, [[Gebruiker:Pepermuntjes|Pepermuntjes]] ([[Overleg gebruiker:Pepermuntjes|overleg]]) 24 sep 2018 20:45 (CEST)
**Bedankt dat je jezelf initieel had aangemeld. Ik heb het terugtreden op de verkiezingspagina vermeld. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Kippenvlees1/Handtekening}} 24 sep 2018 20:55 (CEST)

== Stemrecht arbcomverkiezingen ==

Hoi Kippenvlees1,

Het viel me op dat een van de personen die gestemd heeft bij de arbcomverkiezingen pas in de 24 uur voor hij zijn stem uitbracht aan de 100 bijdragen kwam. Op de stempagina staat (en ik heb dat, zonder na te denken, gekopieerd van die van september 2017): « U heeft stemrecht op deze pagina wanneer uw geregistreerde account op dit project minstens 100 niet-vandalistische bewerkingen heeft gedaan '''vóór 20 september 2018 15:00 (CEST)''' én uw eerste bewerking plaatsvond voor 20 augustus 2018 15:00 (CEST). » (Mijn nadruk.) In de reglementen (artikel 3, derde lid) en in het stemlokaal staat echter niet dat de aanvang van de stemming als peildatum geldt. Volgens de reglementen zou je prima vlak voor het einde van de stemming nog 99 bijdragen kunnen doen, in aanvulling op die ene bewerking die ten minste een maand van tevoren gedaan moet zijn, en zo dus stemrecht verkrijgen. Dat is natuurlijk vreemd, maar zo staat het er wel. Dus wat te doen met de stem van deze gebruiker?

Mvg,

[[Gebruiker:Jeroen N|Jeroen N]] ([[Overleg gebruiker:Jeroen N|overleg]]) 25 sep 2018 23:38 (CEST)
:(ping [[Gebruiker:Jürgen Eissink|Jürgen Eissink]] (heeft de bewuste stemmen inmiddels verwijderd))
:Hey Jeroen,
:Interessante vondst, zeker omdat het op de [[Wikipedia:Arbitragecommissie/Stemlokaal/Verkiezing september 2018|overzichtspagina van de verkiezing]] staat vermeld zoals in de reglementen. Ik ben even op speurtocht gegaan en denk dat het afwijken van de reglementen bij de stemming van [[Wikipedia:Arbitragecommissie/Stemlokaal/Verkiezing augustus 2009/Stemming|augustus 2009]] is ingetreden, waar ze voor de voorwaarden het begin van de stemming als peilmoment namen. In de loop van de tijd is de vermelding van "peilmoment" verloren gegaan en is telkens het gebruik van het begin van de stemmingsperiode impliciet als peilmoment genomen. Op de hoofdpagina's van verkiezingen die later volgden staat dit peilmoment naar ik heb gezien echter niet vermeld, dus het lijkt me dat deze (foute?) interpretatie van de reglementen door de jaren abusievelijk is blijven staan.
:Wat nu te doen? De [[WP:AC/R|arbcomreglementen]] zijn lijdend, dan komt de [[Wikipedia:Arbitragecommissie/Stemlokaal/Verkiezing september 2018|hoofdpagina van de stemming]] en daarna pas tekst op de stempagina. Aangezien de eerste twee duidelijk niet uitgaan van een speciaal peilmoment voor het bewerkingsaantal, is TomdeGroen gewoon stemgerechtigd.
:Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Kippenvlees1/Handtekening}} 26 sep 2018 00:24 (CEST)
::Daar is volgens mij geen speld tussen te krijgen. Voor toekomstige stemmingen zal [[Wikipedia:Stemlokaal/Stemgerechtigde gebruikers|dit voorstel]] (indien aangenomen) wel de aanvang als peilmoment vaststellen. Mvg, [[Gebruiker:Jeroen N|Jeroen N]] ([[Overleg gebruiker:Jeroen N|overleg]]) 26 sep 2018 00:29 (CEST)

::Maar maakt de fout intussen niet de hele stemming ongeldig? {{Gebruiker:The Banner/handtekening}} 26 sep 2018 11:14 (CEST)

== Schrijfweken Friesland 2018 ==

[[Bestand:Friese vlag provincie Friesland.svg|220px|right|border|Vlag Friesland]]

"It giet oan!" <br /> In 2018 is '''[[Leeuwarden-Fryslân 2018|Leeuwarden/Friesland]] [[Culturele hoofdstad van Europa|Culturele Hoofdstad van Europa]]'''. Op Wikipedia besteden we hier aandacht aan middels een [[Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek Lokaal/Friesland|dubbele lokale schrijfweek over Friesland]]. Deze vindt plaats van 1 t/m 14 oktober 2018. Doe je mee? Meld je dan aan op de projectpagina en schrijf mee!

'''[[Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek Lokaal/Friesland|Deelnemen & meer informatie]]''' · [[Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Verzendlijst|Uit- of inschrijven voor deze mailing]] - [[Gebruiker:Romaine|Romaine]] 2 okt 2018 10:54 (CEST)
<!-- Bericht verzonden door User:Romaine@metawiki via de lijst op de pagina https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Romaine/MassMessage&oldid=18437590 -->

== Arbitragecommissieleden ==

Moi Kippenvlees,
Horen [[Gebruiker:Natuur12|Natuur12]] en [[Gebruiker:RonnieV|RonnieV]] nog wel tot de [[Wikipedia:Arbitragecommissie|Arbitragecommissie]]? De termijnen liepen op [[Wikipedia:Arbitragecommissie/Stemlokaal/Verkiezing september 2018|30 september]] af. [[Gebruiker:Grasmat|Grasmat]]<sub>|[[Overleg gebruiker:Grasmat|(Vragen?)]]</sub> 3 okt 2018 16:09 (CEST)
:Beste [[Gebruiker:Grasmat|Grasmat]], Natuur12 en ondergetekende zijn [[Wikipedia:Arbitragecommissie/Leden|geen lid]] meer van de Arbitragecommissie. Wel is de afspraak dat aftredende leden de nog lopende zaken (in redelijkheid) helpen afronden. Daaruit kan de vermelding van onze namen op [[Speciaal:Gebruikerslijst/arbcom]] verklaard worden. Met vriendelijke groet, [[Gebruiker:RonnieV|RonnieV]] ([[Overleg gebruiker:RonnieV|overleg]]) 3 okt 2018 16:17 (CEST)

== Kandidatuur ==

Hallo Kippenvlees,
Na offline met een gebruiker te hebben gesproken die in de arbitragecommissie heeft gezeten, leg ik mijn kandidatuur voor arbitragecommissielid neer. De tijd die ik heb is wat mij betreft te weinig en zeker als ik zie dat ik hier (veel) meer dan 5-10 uur per week kwijt ben. Hopelijk heb ik die tijd in de toekomst wel, maar nu niet. Ik heb wel effe een vraagje: hoe haal ik mijn kandidatuur weg? Met vriendelijke groet, [[Gebruiker:Grasmat|Grasmat]]<sub>|[[Overleg gebruiker:Grasmat|(Vragen?)]]</sub> 16 okt 2018 19:10 (CEST)
:Hey Grasmat,
:Jammer om te horen, maar volledig begrijpelijk. Aangezien de stemming nog niet begonnen is en je nog geen vragen of opmerkingen op [[Wikipedia:Arbitragecommissie/Stemlokaal/Verkiezing oktober 2018/Q&A]] hebt gekregen kan je gewoon jouw kopjes aldaar en op [[Wikipedia:Arbitragecommissie/Stemlokaal/Verkiezing oktober 2018/Voorstelling]] weer weghalen.
:Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Kippenvlees1/Handtekening}} 16 okt 2018 20:46 (CEST)

== Willem Petrus Joseph Pompe ==

Hoi Kippenvlees,

Je had de redirect Willem Petrus Joseph Pompe verwijderd omdat de doelpagina verwijderd was. Inmiddels heb ik een nieuw artikel over Pompe geschreven en daarom je verwijdering ongedaan gemaakt. Nu is het terugplaatsen nou niet bepaald controversieel maar het lijkt me netter om je toch even op de hoogte te stellen :). [[Gebruiker:Natuur12|Natuur12]] ([[Overleg gebruiker:Natuur12|overleg]]) 24 okt 2018 20:00 (CEST)

== Blokkade ==

Ik denk dat Jurgen Eissink vast zit achter een IP-blokkade terwijl zijn account al gedeblokkeerd is. Kun je dat oplossen? {{Gebruiker:The Banner/handtekening}} 30 okt 2018 14:35 (CET)
:Jürgen heeft niet veel uitleg gegeven, maar ik heb geprobeerd om het probleem op te lossen. - {{Gebruiker:Kippenvlees1/Handtekening}} 30 okt 2018 15:38 (CET)
::Een "automatisch verlengde blokkade" is in mijn ervaring vrijwel altijd een IP-blokkade die niet gelijk loopt met een account-blokkade. Hoe dat mogelijk is weet ik niet.
::Maar in ieder geval dank voor de actie. {{Gebruiker:The Banner/handtekening}} 30 okt 2018 15:41 (CET)

== Sorry ==

Sorry, helemaal per ongeluk een terugdraaing. Had het zelfs niet gemerkt. Groeten van [[Gebruiker:Ellywa|Elly]] ([[Overleg gebruiker:Ellywa|overleg]]) 28 nov 2018 17:41 (CET)
:No problem, dat nam ik al aan :) - {{Gebruiker:Kippenvlees1/Handtekening}} 28 nov 2018 19:20 (CET)

== Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018 ==

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen.
Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.
Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december.
Hier vind je de link naar [[wmnl:Survey 2018|de survey]].
[[Gebruiker:SRientjes|Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland]] 7 dec 2018 05:33 (CET)
<!-- Bericht verzonden door User:Romaine@metawiki via de lijst op de pagina https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Romaine/MassMessage&oldid=18694879 -->

== Dubbele lokale schrijfweek: Duitstalige Gemeenschap ==

Vanaf maandag 10 tot en met vrijdag 21 december 2018 organiseren we de '''schrijfweken over de [[Duitstalige Gemeenschap]] van België'''.

De Duitstalige Gemeenschap is een van de drie gemeenschappen van België, gelegen tegen de grens met Duitsland en omvat negen gemeenten: [[Amel (gemeente)|Amel]], [[Büllingen]], [[Burg-Reuland]], [[Bütgenbach]], [[Eupen]], [[Kelmis]], [[Lontzen]], [[Raeren]] en [[Sankt Vith]]. Het gebied strekt zich uit van het Drielandenpunt bij Vaals in het noorden tot aan het Drielandenpunt bij Ouren in het zuiden.

Het gebied is helaas nog maar heel beperkt op Wikipedia beschreven. Daarom nodigen we je uit om mee te schrijven over dit gebied en zo deze lacune stukje bij beetje mee te helpen opvullen.

Ook vindt er op zaterdag 15 december in Eupen een edit-a-thon plaats.

'''[[Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek Lokaal/Duitstalige Gemeenschap 2018|Deelnemen & meer informatie]]''' · [[Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek Lokaal/Duitstalige Gemeenschap 2018/Deelnemers|Deelnemerslijst]] · [[Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek Lokaal/Duitstalige Gemeenschap 2018/Inspiratie|Insipiratie]] · [[Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek Lokaal/Duitstalige Gemeenschap 2018/Bijdragen|Bijdragenlijst]] · [[Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Verzendlijst|Uit- of inschrijven voor deze mailing]] - [[Gebruiker:Romaine|Romaine]] 10 dec 2018 05:16 (CET)
<!-- Bericht verzonden door User:Romaine@metawiki via de lijst op de pagina https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Romaine/MassMessage&oldid=18703691 -->

== Nieuwe dubbele schrijfweek kerstweken 2018 ==

[[Bestand:Flag of Luxembourg.svg|225px|border|right|Vlag van Luxemburg]]
Allereerst alvast fijne dagen gewenst!

Honderdtachtig jaar geleden werd België met het [[Verdrag van Londen (1839)]] een onafhankelijk land. Daarbij verloor '''[[Luxemburg (land)|Luxemburg]]''' meer dan de helft van haar grondgebied aan België. Laten we door artikelen te schrijven dit land weer groeien, maar dan op Wikipedia, en het op één na kleinste land binnen de [[Europese Unie]] op Wikipedia groot maken.

Daarom houden we van '''22 december 2018 t/m 6 januari 2019''' de jaarlijkse kerstschrijfweken schrijfweken die gericht zijn op dit gebied. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Luxemburg en verwante onderwerpen.

Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: '''[[Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Luxemburg]]'''.

'''[[Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Luxemburg|Deelnemen & meer informatie]]''' · [[Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Luxemburg/Deelnemers|Deelnemerslijst]] · [[Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Luxemburg/Bijdragen|Bijdragenlijst]] · [[Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Verzendlijst|Uit- of inschrijven voor deze mailing]] - [[Gebruiker:Romaine|Romaine]] 22 dec 2018 03:34 (CET)


:PS: Vanaf vandaag kun je ook je stem uitbrengen welk project of welke gebruiker een [[Wikipedia:WikiUilen|WikiUil]] zou moeten krijgen voor diens bijdragen aan de Nederlandstalige Wikipedia in 2018. Zie daarvoor op de [[Wikipedia:WikiUilen/Projectpagina/Nominaties|pagina der genomineerden]]. - [[Gebruiker:Taketa|Taketa]] & [[Gebruiker:Romaine|Romaine]] 22 dec 2018 03:34 (CET)
<!-- Bericht verzonden door User:Romaine@metawiki via de lijst op de pagina https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Romaine/MassMessage&oldid=18732898 -->

== Sterrendag ==

{| class="messagebox" style="text-align:left; background-color:powderblue; border:1px solid #AAAAAA; margin-bottom:5px;"
|[[Bestand:Firework barnstar.png|100px|Sterrendag!]]
|Even een bedankje voor al het goede dat je het afgelopen jaar hebt bijgedragen aan Wikipedia! Zeker met betrekking tot de sectie computerspellen hebben we een flinke sprong gemaakt. Ik wens je een fijne jaarwisseling en al het goeds voor 2019!<br />Groet, [[Gebruiker:Verdel|Verdel]] ([[Overleg gebruiker:Verdel|overleg]]) 31 dec 2018 12:30 (CET)
|}

Versie van 22 feb 2019 00:14

Veel te vroeg uit het leven getrokken en voor altijd in onze gedachten. Rust in vrede, Diamant.

Kippenvlees1 - Overlegpagina

Graag vragen/opmerkingen afsluiten met ~~~~.
Archieven:
2009-2011 · 2012 · 2013 · 2014 · 2015 · 2016 · 2017 · 2018

Inhoudsopgave