Halewijn (België): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
911 bytes verwijderd ,  17 jaar geleden
'een soort van "ondergehucht"' en meer van dat soort onzin geschrapt
('een soort van "ondergehucht"' en meer van dat soort onzin geschrapt)
'''Halewijn''' is een soort van "ondergehucht"woonkern in de grootste Gentse[[Gent]]se deelgemeente [[Drongen]]. InHalewijn principeheeft behoortgeen Halewijneigen tot [[Luchteren]]kerk, hetmaar landelijkebehoort gehucht intot [[DrongenLuchteren]]. ErIn isHalewijn geenstart kerkeen infietsroute, ditde kleine gebied''Piereputroute''.
 
===Geografie===
Halewijn ligt tussen de [[Drongen|Drongense]] gehuchten [[Baarle]] en [[Luchteren]], en grenst aan [[Drongen-Centrum]] en [[Landegem]] in [[Nevele]]. Reliëf is er niet.
 
===Toerisme===
Er zijn geen noemenswaardige bezienswaardigheden in Halewijn. Evenmin hotels of motels. Daarom is er zo goed als geen toerisme in dit kleine gebied. Mocht je toch geïnteresseerd zijn: Logeren kan je best in [[Baarle]], dat tegen Halewijn ligt.
 
De Piereputroute (fietsroute) start in Halewijn.
 
===Transport===
Om van [[Luchteren]] naar [[Landegem]] te gaan kan je [[Halewijn-brug]] nemen, dat ook een weg is naar [[Baarle]]. De brug gaat over de spoorweg. Een station is er niet in Halewijn, het enige Drongense station bevindt zich in het gehucht [[Drongen-Centrum]].
 
Er is wel een relatief goed netwerk van verharde wegen.
 
===Wijken===
* [[Slindonk]] (ook wel ''Slijndonk'')
56.483

bewerkingen

Navigatiemenu