Nieuwe Duitse deelstaten: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
4 bytes verwijderd ,  3 jaar geleden
k
cijfer → getal (zie Cijfer)
k (Wijzigingen door 37.153.250.11 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door JP001)
k (cijfer → getal (zie Cijfer))
 
 
== Bevolking ==
Na de Duitse hereniging halveerde in eerste instantie het geboortecijfergeboortegetal. Sinds 2000 stijgt dit cijfergetal weer en nadert het het niveau van de oude deelstaten, maar het cijfergetal behoort tot de laagste van de EU. Het aantal inwoners in de nieuwe deelstaten is sinds 1990 per saldo met 2 miljoen afgenomen. 3 miljoen inwoners vertrokken naar het westen en 1 miljoen mensen, voor een groot deel voormalige vluchtelingen uit de DDR, keerden terug. De uittocht hing voor een groot deel samen met de moeilijke economische situatie in de nieuwe deelstaten. Rond Berlijn was de terugloop minder groot.
 
== Economie ==
De Bondsrepubliek voerde ook een programma uit om de Oost-Duitse infrastructuur te moderniseren. Bij deze projecten werden 9 spoorlijnen, 7 autosnelwegen en een waterverbinding aangelegd voor een totaalbedrag van 38 miljard euro.
 
Sinds de Duitse hereniging ligt het werkloosheidscijferwerkloosheidsgetal in de nieuwe deelstaten bijna twee maal zo hoog als in de oude deelstaten. In april 2010 bedroeg de werkloosheid 12,7%. De productiviteit per werknemer steeg in de nieuwe deelstaten tussen 1999 en 2009 van 67% tot 71% van het West-Duitse niveau.
 
[[Categorie:Deelstaat van Duitsland]]
2.864

bewerkingen

Navigatiemenu