Big Rigs: Over the Road Racing: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hier moet nog een boel aan gebeuren
(→‎Gameplay: geen komma én het woord "maar" achter elkaar)
(Hier moet nog een boel aan gebeuren)
| website =
}}
'''Big Rigs: Over the Road Racing''' is een [[racespel]] uitgebracht voor de [[Personal computer|PC]] door [[Stellar Stone LLC]] in [[2003]]. Het spel werd gemaakt in [[Californië (hoofdbetekenis)|Californië]], maar verder ontwikkeld in [[Oekraïne]] en kostte in totaal maar $15.000 om te maken, (terwijl eenvele normaalandere spelspellen uit 2003 honderdduizenden dollars kostte om te maken). Vanwege ernstige gebreken heeft het spel alom negatieve recensies gekregen. Veel critici noemen dit het slechtste spel dat ooit gemaakt is.
 
== Gameplay ==
Op de verpakking staat dat de speler over de weg kan racen terwijl de [[politie]] hem achtervolgt. DeHet kritiek van [[GameSpot]]: Alex Navarro schreef dat de beschrijving van het spel gelogen is, omdat er helemaal geen politie in het spel aanwezig is.<ref>https://web.archive.org/web/20111028083218/http://uk.gamespot.com/pc/driving/bigrigsotrr/review.html GameSpot recensie</ref> Daarbij hebben ze toegevoegd dat de tegenstanders, die onder computerbesturing staan, geen [[Kunstmatige intelligentie|AI]] hebben omdat ze nooit bewegen, dus zelfs de bewering van de beschrijving dat het een racespel is, is twijfelachtig.
 
Er zijn geen obstakels voor de speler om overheen te komen, doordat de truck hellingen van 90° op en af kan rijden zonder verlies of winst van snelheid. De truck gaat zelfs sneller over de heuvel. En kan harder achteruit rijden dan vooruit. De truck rijdt daarnaast zonder tegengehouden te worden door gebouwen en bomen, door een brug en zelfs door de grens van het spel in een oneindige grijze leegte. Wanneer de speler achteruit rijdt met zijn truck, zal het voertuig oneindig versnellen maar direct weer stoppen wanneer de speler weerophoudt vooruitmet rijdtaccelereren.
 
Er zijn vijf routes waaruit de speler kan kiezen, waarvan er echter maar vier werkelijkdaadwerkelijk te spelen zijn. De vijfde route, genaamd "Nightride", werkt niet. Wanneer de speler deze baan selecteert, sluit het spel zichzelf af.
 
Wanneer de speler de race wint, krijgt de speler een foto te zien van een grote beker met de tekst YOU'RE WINNER! ''(Jij bent winnaar!)''. Soms vergist het spel zich of de speler start of klaar is met de race wanneer hij door de start rijdt, dus het spel kan eindigen voor het eigenlijk begint.
 
Stellar Stone heeft een [[patch]] uitgebracht die een deel van deze fouten heeft hersteld. Met deze [[patch]] doet de tegenstander wel mee in de race maar stopt hij voor hij de finish bereikt. Het spel crasht ook niet meer als de vijfde route geselecteerd wordt maar de patch heeft de vijfdedeze route enkel vervangen door een kopie van de eerste route, ''Devil Passage 1''. Ondanks deze patch bevat het spel nog altijd veel fouten.
 
== Ontvangst ==
4.716

bewerkingen

Navigatiemenu