Gebruiker:Lepelaar/Kladblok: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
== Leben ==
Serafim Fernandes de Araújo studeerde in [[Belo Horizonte (gemeente)|Belo Horizonte]] en Rome katholieke theologie en filosofie. In Rome was hij [[seminarist]] aan het [[Päpstliches Brasilianisches Pius-Kolleg|Päpstlichen Brasilianische Pius-Kolleg]]. Hij promoveerde zowel in de theologie als in het [[Canoniek Recht]] en ontving op 12 maart 1949 in Rome de [[priesterwijding]] van [[CuriebisschopCurie]]bisschop [[Luigi Traglia]] voor het [[Aartsbisdom Diamantina]]. Aansluitend doceerde hij kanoniek recht aan het priesterseminarie van [[Diamantina (gemeente)|Diamantina]] en werkte als zielzorger in [[Gouveia (Minas Gerais)|Gouveia]]. Ook werkte hij in de organisatie van het bisdom voor de catechese en de opleiding van docenten.
 
Op 19 januari 1959 benoemde [[Paus Johannes de 23eXXIII]] hem tot [[titulair bisschop]] van ''[[Titulair bisdom Verinopolis|Verinopolis]]'' en tot [[Weihbischof]] in het [[Aartsbisdom Belo Horizonte]]. De bisschopswijding kreeg hij op 7 mei 1959 van de aartsbisschop van Diamantina, [[José Newton de Almeida Baptista]].
 
[[Paus Johannes Paulus II]] benoemde hem op 22 november 1982 tot titulair bisschop ''[[pro hac vice]]'' van Verinopolis. Toen de aartsbisschop van Belo Horizonte, João Resende Costas, wegens zijn leeftijd op 5 februari 1986 aftrad, volgde de Araújo hem op.
19.506

bewerkingen

Navigatiemenu