Gebruiker:Lepelaar/Kladblok: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Lepelaar (overleg | bijdragen)
Lepelaar (overleg | bijdragen)
Regel 17: Regel 17:


== Leben ==
== Leben ==
Serafim Fernandes de Araújo studeerde in [[Belo Horizonte (gemeente)|Belo Horizonte]] en Rome katholieke theologie en filosofie. In Rome was hij [[seminarist]] aan het pauselijk Braziliaans Pius-college. Hij promoveerde zowel in de theologie als in het [[Canoniek Recht]] en ontving op 12 maart 1949 in Rome de [[priesterwijding]] van bisschop van de [[Romeinse Curie]] [[Luigi Traglia]] voor het [[Aartsbisdom Diamantina]]. Studeerde aan het [[Pauselijke Universiteit Gregoriana]] Aansluitend doceerde hij kanoniek recht aan het priesterseminarie van [[Diamantina (gemeente)|Diamantina]] en werkte als zielzorger in [[Gouveia (Minas Gerais)|Gouveia]]. Ook werkte hij in de organisatie van het bisdom voor de catechese en de opleiding van docenten.
Serafim Fernandes de Araújo studeerde in [[Belo Horizonte (gemeente)|Belo Horizonte]] en Rome katholieke theologie en filosofie. In Rome was hij [[seminarist]] aan het pauselijk Braziliaans Pius-college. Hij promoveerde zowel in de theologie als in het [[Canoniek Recht]] en ontving op 12 maart 1949 in Rome de [[priesterwijding]] van bisschop van de [[Romeinse Curie]] [[Luigi Traglia]] voor het [[Aartsbisdom Diamantina]]. Studeerde aan het [[Pauselijke Universiteit Gregoriana]] Aansluitend doceerde hij kanoniek recht aan het priesterseminarie van [[Diamantina (gemeente)|Diamantina]] en diende als priester een parochie in [[Gouveia (Minas Gerais)|Gouveia]]. Ook werkte hij in de organisatie van het bisdom voor de catechese en de opleiding van docenten.


Op 19 januari 1959 benoemde [[Paus Johannes XXIII]] hem tot [[titulair bisschop]] van het bisdom ''Verinopolis'' en tot [[hulpbisschop]] in het [[Aartsbisdom Belo Horizonte]]. De bisschopswijding kreeg hij op 7 mei 1959 van de aartsbisschop van Diamantina, [[José Newton de Almeida Baptista]].
Op 19 januari 1959 benoemde [[Paus Johannes XXIII]] hem tot [[titulair bisschop]] van het bisdom ''Verinopolis'' en tot [[hulpbisschop]] in het [[Aartsbisdom Belo Horizonte]]. De bisschopswijding kreeg hij op 7 mei 1959 van de aartsbisschop van Diamantina, [[José Newton de Almeida Baptista]].

Versie van 24 mei 2019 11:53

[2] beginnetjes

[3] CR-wegen

[4] boeddhisme

ook voetballers dienen in onafhankelijke, gezaghebbende bronnen beschreven te zijn op een manier die de trivialiteit overstijgt. Die eis is er voor voetballers die 1 minuut spelen en voor voetballers als Van Persie. Er is geen uitzondering op onze uitgangspunten voor voetballers die "minimaal een officiële wedstrijd op het hoogste niveau" hebben gespeeld.

[1] [2] [3] [4] [5] [6]

toevoegen: emeritaat

Leben

Serafim Fernandes de Araújo studeerde in Belo Horizonte en Rome katholieke theologie en filosofie. In Rome was hij seminarist aan het pauselijk Braziliaans Pius-college. Hij promoveerde zowel in de theologie als in het Canoniek Recht en ontving op 12 maart 1949 in Rome de priesterwijding van bisschop van de Romeinse Curie Luigi Traglia voor het Aartsbisdom Diamantina. Studeerde aan het Pauselijke Universiteit Gregoriana Aansluitend doceerde hij kanoniek recht aan het priesterseminarie van Diamantina en diende als priester een parochie in Gouveia. Ook werkte hij in de organisatie van het bisdom voor de catechese en de opleiding van docenten.

Op 19 januari 1959 benoemde Paus Johannes XXIII hem tot titulair bisschop van het bisdom Verinopolis en tot hulpbisschop in het Aartsbisdom Belo Horizonte. De bisschopswijding kreeg hij op 7 mei 1959 van de aartsbisschop van Diamantina, José Newton de Almeida Baptista.

Paus Johannes Paulus II benoemde hem op 22 november 1982 tot titulair bisschop pro hac vice van Verinopolis. Toen de aartsbisschop van Belo Horizonte, João Resende Costas, wegens zijn leeftijd op 5 februari 1986 aftrad, volgde de Araújo hem op.

Tijdens het Consistorie van 1998 werd Serafim Fernandes de Araújo als Kardinaal-priester in het College van Kardinalen opgenomen, met als titelkerk San Luigi Maria Grignion de Montfort.

De leiding van het aartsbisdom legde hij op 28 januari 2004 op leeftijdsgronden neer.[7] Serafim Kardinal Fernandes de Araújo was lid van de Pauselijke Raad voor Gerechtigheid en Vrede.

Externe link