Damen Schelde Naval Shipbuilding: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
div.
(div. red.)
(div.)
=== Vliegtuigtypen ===
* '''S.12''' (eenpersoons sportvliegtuig, laagdekker, eenmotorig propeller)<br />Bedoeld als driepersoons sportvliegtuig. Maar door een constructiefout werd het te zwaar. Eén exemplaar gebouwd.
* '''Scheldemusch''', een (eenpersoons sportvliegtuigje, dubbeldekker, eenmotorig met duwpropeller)<br. Dit />Eenwas een heel licht vliegtuigje waarvan er zes gebouwd zijn. De Engelse luchtmacht had interesse inom het vliegtuig om in licentie te bouwen, maar de promotie liep uit op een crash. Er zou er nog één ergens in het [[Verenigd Koninkrijk]] staan.
* '''Scheldemeeuw''' (eenpersoons vliegbootje, dubbeldekker, eenmotorig duwpropeller)<br />Diende als testmodel voor de in licentie te bouwen Dornier Do.24K.
* '''S.20''' (vierpersoons lesvliegtuig/luchttaxi, laagdekker, dubbele staartboom, eenmotorig duwpropeller)<br />Eén prototype gebouwd. Tijdens de [[Tweede Wereldoorlog]] door de [[DuitslandDuitse bezetting van Nederland|Duitsers]] getest totdat het volledigen vernietigd werd.
* '''S.21''' (jachtvliegtuig, laagdekker, dubbele staartboom, eenmotorig duwpropeller)<br />Gebaseerd op de S.20. Het prototype wasis nooit afgebouwd en ook door de Duitsers meegenomenin tijdens debeslag bezettinggenomen.
 
== Lichtmetalen producten ==
68.966

bewerkingen

Navigatiemenu