Camper Van Beethoven: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1.686 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
{{wiu2}}
{{Infobox band
| band_naam = Camper Van Beethoven
 
== Geschiedenis ==
De in 1983 geformeerde band kenmerkte zich door een surrealistische humor en een mengeling van verschillende stijlen als pop, [[Ska (muziek)|ska]], [[punkrock]], [[folk]], [[psychedelica]], [[surf]] en [[countrymuziek]]. Ze telde begin jaren 1980 naast [[Black Flag]], [[Sonic Youth]] en [[Hüsker Dü]] tot de eerste vertegenwoordigers van de [[indie (muziek)|indierock]], die hun platen uitbrachten bij kleine labels. Later voegde David Immerglück (gitaar, strijkinstrumenten) zich bij de band. Vooral bij de Amerikaanse college-radio waren ze gezien hun ironische teksten populair en hadden ze met ''Take The Skinheads Bowling'' van het album ''Telephone Free Landslide Victory'' uit 1985 een wereldwijde [[Underground (cultuur)|underground]]-hit.
 
In 1988 tekende de band bij [[Virgin Records]], waar ze twee albums uitbrachten, voordat ze in 1990 werden ontbonden.
 
De leden namen deel aan een veelheid aan bijprojecten. Lisher, Pederson en Immerglück speelden in de progressieve rockband [[Monks of Doom]], terwijl Segel en Krummenacher gingen samenwerken met [[Eugene Chadbourne]] en musiceerden als Camper van Chadbourne. Het meest succesvol was echter Lowery, die bij Virgin Records bleef en met [[Cracker (band)|Cracker]] meerdere opmerkelijke albums uitbracht.
 
In 2002 kwam het tot de eerste samenkomst van de voormalige leden in het bijprogramma van Cracker-optredens. Twee jaar later werd na vijftien jaar het eerste studioalbum ''New Roman Times'' opgenomen. Nochtans werd al in 2002 het album ''Tusk'' uitgebracht, waarover diens ontstaansgeschiedenis enkel fabels bezijden Camper Van Beethoven werden verspreid.
 
In 2013 verscheen uiteindelijk het album ''La Costa Perdida''.
 
== Discografie ==
132.346

bewerkingen

Navigatiemenu