Tee Set: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
143 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
Met de terugkeer van [[Hans van Eijck]] in 1969 wordt een fase ingezet waarin Tee Set langzaam transformeert naar een popgroep, die makkelijk in het gehoor liggende liedjes brengt. Op het personele gebied blijft het rommelen: [[Dihl Bennink]] (ook wel gespeld als Dill, broer van [[Leo Bennink]] uit de [[JayJays]] en [[The Motions]]) wordt de nieuwe gitarist en [[Herman van Boeyen]] is enige tijd de drummer als opvolger van Blom.
 
De grootste hit uit de geschiedenis van de band wordt in 1969 uitgebracht: ''Ma Belle Amie''. In het voorjaar van 1970 stijgt het nummer tot de vijfde plaats op de [[Verenigde Staten|Amerikaanse]] hitlijst. Bennink wordt vervangen door [[Ferry Lever]] (ook uit [[After Tea]]). Op de LP ''The Morning of my days'' is het enige nummer te vinden dat op nummer een in de hitparade terechtkomt: ''She likes weeds''. Inmiddels is [[Max Spangenberg]] de nieuwe drummer. Het nummer wordt echter in de Verenigde Staten geboycot, omdat het zou refereren aan [[drug]]sgebruik. De titel isslaat volgens tekstdichter Peter Tetteroo echter afkomstigop [[onkruid]] en is àfgeleid van een dialoog uit de film ''[[Funeral In Berlin]]'' (1966). enTetteroo vertelde destijds per abuis in diverse interviews dat de dialoog afkomstig nietwas uit ''[[The IPCRESS File]]'' zoals(1965), Petermaar Tetteroodat peris vergissingde invoorloper diversevan interviewsdeze verteldefilm.
 
Tussen 1970 en 1975 heeft Tee Set een vaste bezetting. In 1975 wordt Lever vervangen door Polle Eduard, maar hits heeft de band niet meer. In 1979 is er nog een hit met het nummer ''Linda Linda'', maar daarna is het vier jaar stil rondom de groep en gaan de bandleden ieder hun eigen weg.
11.924

bewerkingen

Navigatiemenu