De La Soul: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
3 bytes verwijderd ,  1 jaar geleden
k
https://onzetaal.nl/taaladvies/een-van-beiden/, replaced: één van de → een van de met AWB
k (https://onzetaal.nl/taaladvies/een-van-beiden/, replaced: één van de → een van de met AWB)
De groep had echter moeite met het hippie-imago omdat ze zich hadden voorgenomen hun loopbaan onderhavig te maken aan een constant veranderende stijl.
 
De La Soul werd al snel gezien als ééneen van de leidende groepen van de ''Native Tongues Posse'', een stroming binnen de hiphop van zwarte hiphoppers die sterk leunden op Afro-centrische teksten en ritmes uit de [[jazz]]. Andere bekende hiphoppers uit de ''Native Tongues Posse'' waren bijvoorbeeld [[A Tribe Called Quest]], [[Queen Latifah]] en [[The Jungle Brothers]].
 
=== Afstand van het hippie-imago ===
Het tweede album ''[[De La Soul Is Dead]]'' (1991) werd een donkerder album. Er werd zowel tekstueel als qua vormgeving afstand gedaan van het hippie-imago. Het album wordt achteraf door fans erg gewaardeerd doch benaderde niet het succes van zijn voorganger, ondanks de hitnotering van de single ‘Ring Ring Ring’.
 
Op het derde album, ''[[Buhloone Mindstate]]'' uit 1993, ontwikkelde de groep zich verder door binnen het [[alternatieve hiphop]]subgenre. Het album werd door critici lovend ontvangen en het wordt ook door de trouwe fans misschien wel het sterkste album genoemd. Desondanks viel de verkoop ditmaal nog meer tegen.
 
In 1996 kwam het album ''[[Stakes Is High]]'' uit. Het was het eerste album zonder producer Prince Paul. Het album werd door de fans positief ontvangen maar wist geen commerciële successen te halen.
222.715

bewerkingen

Navigatiemenu