Medaillewinnaars EK Kunstschaatsen paren: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
→‎Historie: Verzoek op WP:VPB, replaced: Deutscher und Österrreichischer Eislaufverband → Deutscher und Österreichischer Eislaufverband
k (→‎Historie: Verzoek op WP:VPB, replaced: Deutscher und Österrreichischer Eislaufverband → Deutscher und Österreichischer Eislaufverband)
 
==Historie==
De Duitse en Oostenrijkse schaatsbond, verenigd in de "Deutscher und ÖsterrreichischerÖsterreichischer Eislaufverband", organiseerden zowel het eerste [[Europese kampioenschappen schaatsen allround|EK schaatsen]] voor mannen als het eerste EK kunstschaatsen voor mannen in '''1891''' in [[Hamburg]], [[Duitse Keizerrijk]], nog voor het ISU in 1892 werd opgericht. De internationale schaatsbond nam in 1892 de organisatie van het EK kunstschaatsen over. In 1895 werd besloten voortaan de [[Wereldkampioenschappen kunstschaatsen]] te organiseren en kwam het EK te vervallen. In 1898 vond toch weer een herstart plaats van het EK.
 
De vrouwen en paren strijden vanaf '''1930''' jaarlijks om het Europees kampioenschap. De ijsdansers strijden vanaf '''1954''' om de Europese titel kunstrijden. Alle kampioenschappen werden vanaf 1947 altijd in één gaststad georganiseerd.

Navigatiemenu