Gone (boek): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
2 bytes verwijderd ,  2 jaar geleden
(Spellingsfouten verbeteren)
Labels: Visuele tekstverwerker Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
== Personages ==
'''Hoofdpersonen'''
* '''Sam Temple''': de veertienjarige Sam is de hoofdpersoon (vijftien tegenaan het einde van het eerste boek). Hij ziet er goed uit, maar low-profile in termen van uiterlijk. Sam heeft een bijzondere gave, als hij in paniek raakt of boos is, verschijnt er licht. Het licht wordt geprojecteerd uit zijn handpalmen en hij kan dingen ernstig verbranden en zelfs voorwerpen opblazen als hij niet voorzichtig is. Sam heeft een oogje op Astrid Ellison en zijn beste vriend is Quinn Gaither. Hij is bekend bij bijna iedereen in de school als ''Schoolbus Sam'', doordat hij tijdens een busreis naar een schoolreisje, de bus heeft gered van het vallen in een ravijn. Hij nam het stuur over nadat de buschauffeur een hartaanval kreeg.
* '''Astrid Ellison''': Astrid het Genie, zoals ze bekend is, is het slimste meisje van de school in Perdido Beach. Astrid heeft blond haar tot aan haar schouders en blauwe ogen, en ze kleedt zich graag in gesteven witte blouses. Ze is de ware liefde van Sam in de serie.
* '''Peter "Kleine Pete(y)" Ellison''': Astrids vier jaar oude autistische broer wordt omschreven als mooi en een beetje vreemd, ook wel Pebiel genoemd door anderen omdat hij autistisch is. Hij heeft de macht om anderen, zichzelf en voorwerpen te teleporteren naar andere locaties. Pete reageert alleen op lok-woorden, zoals "stoel bij het raam" en "Happerdehap" en dergelijke; anders reageert hij bijna niet en houdt hij zijn aandacht gericht op zijn computerspelletje. Hij is veel gevaarlijker en machtiger dan op het eerste oog gezien.
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu