Oetingen: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
835 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
Het dorp figureerde als het dorp van '''Kamiel''' in de film ''[[Oesje!]]'' uit 1997 van [[Chris Van den Durpel]]. Het dorp heette in de film '''Klapsteke'''. Uitsluitend de dorpsscènes zijn hier opgenomen. Zoals in de film, waar Kamiel zijn eigendom dreigt te verliezen ten voordele van een [[projectontwikkelaar]], wordt het landelijk karakter van Oetingen vandaag bedreigd door verschillende [[bouwproject]]en.
 
=== Evenementen en sport ===
Oetingen staat in de deelgemeenten van Gooik bekend om zijn actieve gemeenschap.
* '''Foensjenfeesten''': Oetingen staat in deDeze deelgemeentenvonden van Gooik1996 bekendtot omenkele zijnjaren actievegeleden gemeenschap.jaarlijks Datplaats is onder meer te danken aan de bekende "Foensjenfeesten" die elk jaarin het laatste weekend van augustus plaatsvinden. ''Foensj'' is het plaatselijk dialect voor 'paddenstoel (afkomstig van het Latijn ''fungus'' 'paddenstoel'). Deze feesten worden georganiseerd door de plaatselijke KWB en omvatten voornamelijk sportactiviteiten. Verschillende straten en buurten namen het daarbij tegen mekaar op. Jaarlijks wordt er ook een toernooi voor [[Kleiduif| kleiduifschieten]] georganiseerd.
* Oetingen heeft sinds 2003 een Joggingclub, ''JC Oetingen'', die jaarlijks een wedstrijd ''Dwars door Oetingen'' organiseren.<ref>http://www.jcoetingen.be/</ref>
* Oetingen heeft een voetbalclub, SK Oetingen, zij spelen in 2de Provinciale B.<ref>http://www.skoetingenvc.be/396745404</ref>
* De wielerwedstrijd ''IWT Jong Maar Moedig'' start en eindigt jaarlijks in het dorpscentrum.
* '''Wereldrecords''': In 2017 verbraken twee Oetingenaren het wereldrecord aan één stuk door barbecueën. Zij stonden 51uur, 51minuten en 51 seconden onafgebroken achter de barbecue. In 2018 verbraken twee andere inwoners het wereldrecord aan één stuk airhockey spelen. Zij speelden 48 uur. De opbrengsten van beide acties gingen integraal naar goede doelen binnen de gemeente [[Gooik]].
 
{{Appendix}}
83

bewerkingen

Navigatiemenu