Damen Schelde Naval Shipbuilding: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1.025 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
 
== Machine-, ketel- en motorenbouw ==
De Schelde beschikte vanaf het begin over een eigen [[machinefabriek]] waar [[stoommachine]]s en een ketelmakerij waar [[stoomketel]]s werden gebouwd, zowel ten behoeve van de schepen die men zelf bouwde als voor andere opdrachtgevers. In 1878 kwam daar een [[IJzergieterij (bedrijf)|ijzergieterij]] bij. In 1902 startte men met de vervaardiging van Parsons [[turbine|stoomturbines]] in licentie en vanaf circa 1915 bouwde het bedrijf [[Sulzer]] [[dieselmotor]]en. In 1957 kwam een samenwerking tot stand met [[Machinefabriek Breda|NV Machinefabriek Breda v.h. Backer & Rueb]] op het gebied van stoomketelbouw.
 
In 1981 kwam er een afsplitsing van de machinefabriek waarbij de productie van motoronderdelen een handelsonderneming werd welke verder ging onder de naam Schelde Marine Services. De handel in onderdelen is tot op vandaag nog steeds actief als [https://www.damenscheldeparts.com Damen Schelde Marine Services] en is niet meer alleen maar gericht op Sulzer dieselmotor onderdelen zoals deze werden geproduceerd tussen 1915 en 1981. Tegenwoordig bestaat deze handel uit [[Sulzer AG|Sulzer]] [[dieselmotor]] onderdelen maar ook onderdelen voor merken van [[Wärtsilä]], [[MAN Diesel & Turbo|MAN B&W]], Yanmar en Daihatsu.
 
Omdat de motortypes zich in de jaren verder ontwikkeld hebben met nieuwere types heeft Damen Schelde Marine Services haar portfolio verder uitgebreid met niet alleen motoronderdelen maar ook pompen, lucht starters, turbo's en diensten zoals het reconditioneren van onderdelen en een toegewijde transportafdeling genaamd [https://damenscheldeparts.com/about/maritime-logistics Maritime Logistics B.V.]
 
== Vliegtuigbouw ==
2

bewerkingen

Navigatiemenu