Kentucky: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
52 bytes verwijderd ,  2 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
== Politiek ==
{{Zie ook|Zie ook: [[Lijst van gouverneurs van Kentucky]]}}
Aan het hoofd van de uitvoerende macht van de staat staat een gouverneur, die direct gekozen wordt door de kiesgerechtigden in de staat. Sinds december 2019 is dit [[Andy Beshear]] van de [[Democratische Partij (Verenigde Staten)|Democratische Partij]], die aantrad na zijn zege bij de [[Amerikaanse gouverneursverkiezingen 2019|gouverneursverkiezingen van dat jaar]]. Hij is een zoon van [[Steve Beshear]], die tussen 2007 en 2015 eveneens in functie was als gouverneur van Kentucky. De huidige [[luitenant-gouverneur]] is [[Jacqueline Coleman]].
 
Sinds december 2015 is [[Matt Bevin]] van de [[Republikeinse Partij (Verenigde Staten)|Republikeinse Partij]] in functie als gouverneur van de staat Kentucky. Hij volgde [[Steve Beshear]] van de [[Democratische Partij (Verenigde Staten)|Democratische Partij]] op, die acht jaar lang gouverneur was. De huidige [[luitenant-gouverneur]] is [[Jenean Hampton]]; zij is de eerste [[Afro-Amerikanen|Afro-Amerikaanse]] politicus met een dergelijke functie in Kentucky.
 
De wetgevende macht bestaat uit het [[Huis van Afgevaardigden van Kentucky]] (''Kentucky House of Representatives'') met 100 leden en de [[Senaat van Kentucky]] (''Kentucky Senate'') met 38 leden.
11.046

bewerkingen

Navigatiemenu