Vervalsing: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
17 bytes verwijderd ,  1 jaar geleden
de definitie gaat over de actie maar de rest van het artikel over het ding? En waarom is vervalser geen link? En waarom is die rood?
(1 (onbereikbare) link(s) aangepast en 0 gemarkeerd als onbereikbaar #IABot (v2.0beta14))
(de definitie gaat over de actie maar de rest van het artikel over het ding? En waarom is vervalser geen link? En waarom is die rood?)
[[Bestand:Skating in Holland-J.B. Jongkind forgery.jpg|thumb|240px|''Skating in Holland'', imitatie van [[Johan Barthold Jongkind]] (1819-1891), [[National Gallery (Londen)]]]]
 
Een '''vervalsing''' is een vorm van bedrog, waarbij de vervalser erop uit is een nagemaakt [[object (ding)|voorwerp]] of [[document]] waarbij de [[vervalser]] erop uit is de schijn van [[authenticiteit (gegevens)|authenticiteit]] te verschaffen. Onder meer op grond van vergelijking met erkend authentiek materiaal, probeert de [[expert]], bij twijfel, vast te stellen of men al of niet met een vervalsing te maken heeft.
 
Een vervalsing is iets anders dan een [[replica]]. Een replica is niet gemaakt met het doel voor echt en authentiek door te gaan. Zo zal de maker van een replica van een schilderij niet de signatuur van de oorspronkelijke maker plaatsen, maar zijn eigen signatuur.
81.523

bewerkingen

Navigatiemenu