Decentrale selectie: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
432 bytes verwijderd ,  2 jaar geleden
Versie 54913245 van 87.214.221.153 (overleg) ongedaan gemaakt. Vanwege misbruik en sluikreclame.
(Versie 54913245 van 87.214.221.153 (overleg) ongedaan gemaakt. Vanwege misbruik en sluikreclame.)
Label: Ongedaan maken
}}</ref> of “uitstekende schriftelijke taalvaardigheid, aantoonbare, positieve ervaring in het werkveld en het is op grond van godsdienstige principes voor de student niet mogelijk om naar een andere hogeschool te gaan” voor [[journalistiek]] aan de [[Christelijke Hogeschool Ede]]<ref name="sorgdrager" />. De instellingen mogen, omdat er ook een centrale selectie is die via een gewogen loting op examencijfers selecteert, niet op deze examencijfers selecteren. Verder dienen de gegadigden ook te voldoen aan de normale toelatingseisen voor de studie, zoals een [[Voorbereidend wetenschappelijk onderwijs|vwo]]-diploma.
 
Deze criteria, samen met alle administratieve vereisten moet de instelling op tijd bekendmaken. De gegadigde moet zich eerst inschrijven (inschrijfdata variëren tussen januari en mei) bij [[DUO]]. Er mag per jaar maar voor één decentrale selectieprocedure worden ingeschreven. Up-to-date informatie over de decentrale selectie voor de opleidingen geneeskunde en tandheelkunde, de meest populaire decentrale selectie opleidingen, kan mensen vinden op verschillende websites. Zo is de informatie te vinden op de website van de universiteit tot de speciaal daarvoor opgerichte [https://decentraleselectie.nl DecentraleSelectie] pagina waar aandacht wordt besteedt aan het overzichtelijk tonen van de informatie.
 
Vervolgens zal de instelling zelf de selectieprocedure starten met de gegadigde. De instellingen kunnen de gegadigden toetsen door ze schriftelijk aanmeldingsformulieren of motivatiebrieven te laten sturen of door toetsen of gesprekken op de instelling zelf af te nemen. Sommige instellingen gebruiken beide instrumenten. Als de instelling de gegadigde heeft geselecteerd, geeft ze dat door aan de IB-Groep. De IB-Groep stuurt de geselecteerde gegadigde dan een Bewijs van Toelating. Mocht men niet worden geselecteerd dan doet men automatisch mee met de centrale selectie: de gewogen loting op gemiddeld eindexamencijfer. Of men nog een keer mee mag doen met de decentrale selectie hangt af van de instelling. Die zijn vrij te bepalen hoe vaak er meegedaan mag worden, maar de meeste instellingen laten mensen één keer meedoen.<!--==Cijfers==
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu