Marginale kosten: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
106 bytes verwijderd ,  2 jaar geleden
revert vandalisme
(revert vandalisme)
jacky verlaekDeDe '''marginale kotsenkosten''' of '''grenskosten''' zijn de kosten die één extra product met zich brengt. Als de [[variabele kosten]] evenredig zijn aan het aantal producten, zijn de marginale kosten gelijk aan de variabele kosten per product.
Jorn Schroothondje
 
[[Categorie:Kosten]]
jacky verlaekDe '''marginale kotsen zijn de kosten die één extra product met zich brengt. Als de [[variabele kosten]] evenredig zijn aan het aantal producten, zijn de marginale kosten gelijk aan de variabele kosten per product.
<Jorn heeft heel veel kosten en is marginaal
De winst is maximaal als de [[marginale opbrengst]] gelijk is aan de marginale kosten; de afzet die dan gehaald wordt, kan grafisch afgeleid worden door, uitgaande van het snijpunt tussen MK en MO, verticaal naar boven tot de prijsafzetcurve te gaan; het snijpunt stelt de gemiddelde opbrengst voor bij maximale winst. Het punt op die GO-curve noemen we het [[punt van Cournot]], wat het referentiepunt is voor de optimale afzet.
 
Na dit Cournot-optimum-punt zouden de marginale kosten namelijk hoger zijn dan de marginale opbrengst en dan zou ieder extra product minder winst opleveren.
 
Jorn Schroothondje
[[Categorie:Kosten]]
jacky verlaek

Navigatiemenu