ABAB: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
42 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
| website = [http://www.abab.nl/ www.abab.nl]
}}
'''ABAB Accountants en Adviseurs''' is een [[Nederland]]se accountancy- en adviesorganisatie met circa 700 werknemers verdeeld over 15 vestigingen. Het hoofdkantoor zeteltis gevestigd in Tilburg.
 
== Geschiedenis ==
Het ''Accountants Belasting Advies Bureau'' (ABAB) is in 1924 ontstaan uit de [[Noordbrabantse Christelijke Boerenbond]] (NCB). De NCB richtte een bureau op dat leden kon adviseren bij het verkrijgen van meer cijfermatig inzicht in hun bedrijf en hulp bood bij fiscale aangelegenheden. Mede vanwege de invoering van de wet op de inkomstenbelasting in 1914 bleek dit noodzakelijk.<ref> [http://vlb.nl/de-vijf-grootste-misverstanden-over-horizontaal-toezicht/ VLB.nl over publicatie Wolters Kluwer in land- en tuinbouwbulletin ]</ref><ref>[https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/180967/Hoe-Brabantse-boeren-en-boerinnen-samen-met-meneer-pastoor-de-handen-ineen-sloegen Omroep Brabant interview over NCB en de daar uit voortgekomen bedrijven Interpolis en ABAB]</ref> Het kantoor werd gevestigd aan de Spoorlaan in [[Tilburg]]. In 1950 werd besloten ook bijkantoren op te richten. Het eerste werd geopend in [[Hulst (stad)|Hulst]].<ref>[https://krantenbankzeeland.nl/issue/pzc/1999-02-03/edition/null/page/20?query=ABAB%20christelijke%20boerenbond Provinciale Zeeuwse Courant : 75 jaar bestaan ABAB]</ref> Later volgden vestigingen onder andere in [[Hees (Nijmegen)|Hees]] in 1955, [[Roosendaal]] in 1957, [[Heinkenszand]] in 1958, [[Boxmeer (plaats)|Boxmeer]] en [[Deurne (gemeente)|Deurne]] in 1964.
 
In 2000 kwam het bedrijf negatief in het nieuws nadat 2 leden van de raad van bestuur geschorst werden in verband met mogelijke medewerking aan mestfraude.<ref>[https://www.volkskrant.nl/mensen/accountants-geschorst-om-mestfraude~bb83e7a0/?utm_source=link&utm_medium=app&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free Volkskrant 6 jan 2000 : ABAB schorst 2 leden van raad van bestuur]</ref>
 
Het hoofdkantoor werd in 2005 in [[Best]] gevestigd, in 2011 ging het terug naar Tilburg, de plaats van oorsprong.<ref>[https://www.bd.nl/tilburg/hoofdkantoor-abab-terug-naar-tilburg~a89653c8/ Brabants dagblad : ABAB terug in Tilburg]</ref> Anno 2018 is het bedrijf behalve in de agrarische sector ook actief in het overige [[midden- en kleinbedrijf]] en voor de grootzakelijke sector.
 
== Dienstverlening ==
ABAB ontzorgt klanten met het samenstellen van jaarrekeningen, audit en assurance, (internationale) fiscale advisering, juridische advisering, salarisadministratie, payrolladvies, HR-services, bedrijfskundige advisering, corporate finance, inkomens- en estate planning, pensioenadvisering, ruimtelijke ordening en milieu, mediation, subsidieadvisering, administratieve dienstverlening en vastgoedadvies.
 
== Externe link ==
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu