South African Broadcasting Corporation: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
k zoals bijvoorbeeld is dubbelop, tevens correctie taalfout.
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:SouthAfricanBroadcastingCorporationHQ.jpg|thumb|Hoofdkantoor]]
[[Bestand:SouthAfricanBroadcastingCorporationHQ.jpg|thumb|Hoofdkantoor]]
'''The South African Broadcasting Corporation''' (SABC) is een [[staatsomroep]] in [[Zuid-Afrika]] (de Zuid-Afrikaanse publieke omroep). De [[Afrikaans]]e benaming, zoals bijvoorbeeld gebruikt bij de Afrikaanstalig nieuwsuitzendingen, is '''Die Suid-Afrikaanse Uitsaaikorporasie''' (SAUK).
'''The South African Broadcasting Corporation''' (SABC) is een [[staatsomroep]] in [[Zuid-Afrika]] (de Zuid-Afrikaanse publieke omroep). De [[Afrikaans]]e benaming, bijvoorbeeld gebruikt bij de Afrikaanstalige nieuwsuitzendingen, is '''Die Suid-Afrikaanse Uitsaaikorporasie''' (SAUK).


SABC beheert de zenders SABC 1, 2 en 3.
SABC beheert de zenders SABC 1, 2 en 3.

Versie van 31 jan 2020 15:44

Hoofdkantoor

The South African Broadcasting Corporation (SABC) is een staatsomroep in Zuid-Afrika (de Zuid-Afrikaanse publieke omroep). De Afrikaanse benaming, bijvoorbeeld gebruikt bij de Afrikaanstalige nieuwsuitzendingen, is Die Suid-Afrikaanse Uitsaaikorporasie (SAUK).

SABC beheert de zenders SABC 1, 2 en 3.

Op alle zenders wordt vooral Engels gebruikt, naast een mix van programma's in de elf officiële talen in Zuid-Afrika. Zo bestaat het avondprogramma van SABC2 uit Afrikaans nieuws en een soap (7de Laan). Op hetzelfde moment zijn er op de andere netten nieuwsuitzendingen in Zoeloe en Venda.