T-shirt: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
2 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
-/- niet te volgen logica
(shirt naar trui)
(-/- niet te volgen logica)
Het T-shirt werd oorspronkelijk gebruikt als onderhemd, iets wat men onder een ander kledingstuk, zoals een [[trui (kleding)|trui]], draagt. Het wordt nog steeds voor dit doel gedragen, maar daarnaast wordt het ook vaak gedragen als enige kledingstuk voor het bovenlichaam. Zowel mannen als vrouwen dragen er ook wel een [[Onderhemd|singlet]] (mouwloos hemd) onder.
 
De lengte varieert, maar een T-shirt loopt meestal tot de heup. In de loop van de jaren 90 van de [[20e eeuw]] zijn ook verkorte T-shirts voor vrouwen – de zogenaamde [[naveltruitje]]s – in de [[mode]] gekomen die ook de [[buik]] laten zien. De mouwen van T-shirts zijn van oudsher vrij kort, maar tegenwoordig worden T-shirts met mouwen in verschillende lengtes verkocht. Het T-shirt met echt lange mouwen, hetde zogenaamde shirt[[longsleeve]], is in wezen een shirt maar wordt vaak toch echt wel een truiT-shirt genoemd.
 
Opvallend aan de constructie van een T-shirt is dat de romp vaak volledig [[breimachine|rondgebreid]] is, dus zonder zijnaad onder de oksels. Deze vorm is afkomstig van de oorspronkelijke toepassing als onderkleding.

Navigatiemenu