Neusiedl am See (gemeente): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Renegade (overleg | bijdragen)
Tubantia (overleg | bijdragen)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 16: Regel 16:
==Geografie==
==Geografie==


Neusiedl am See heeft een oppervlakte van 57,2 km². Het ligt in het uiterste oosten van het land. Het stadje is een druk en mondaine plaats dat een Seemusuem en een Moorschlammbad heeft met een See-Hotel.
Neusiedl am See heeft een oppervlakte van 57,2 km². Het ligt in het uiterste oosten van het land. Het stadje is een drukbezochte mondaine plaats. Neusiedl am See is omringd met [[maïs]]velden, [[zonnebloem]]en, [[tabaksplant]]en en veel fruitbomen, vooral behangen met [[abrikoos|abrikozen]], noten, [[kers]]en, [[pruim]]en en [[moerbei]]en. Die laatste zijn een overblijfsel van de [[zijderups]]enteelt die hier in de [[19e eeuw]] werd beoefend.
Neusiedl am See is omringt met [[maïs]]velden, [[zonnebloem]]en, [[tabaksplant]]en en veel fruitbomen, vooral [[abrikoos]], noten, [[kers]]en, [[pruim]]en en [[moerbei]]en. Die laatste zijn een overblijfsel van de [[zijderups]]enteelt die hier in de [[19e eeuw]] werd beoefend.


{{Neusiedl am See}}
{{Neusiedl am See}}

Versie van 24 okt 2006 22:05

Sjabloon:Infobox Oostenrijkse plaats Neusiedl am See is een gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Burgenland, gelegen in het district Neusiedl am See (ND). De gemeente heeft ongeveer 5600 inwoners.

Geografie

Neusiedl am See heeft een oppervlakte van 57,2 km². Het ligt in het uiterste oosten van het land. Het stadje is een drukbezochte mondaine plaats. Neusiedl am See is omringd met maïsvelden, zonnebloemen, tabaksplanten en veel fruitbomen, vooral behangen met abrikozen, noten, kersen, pruimen en moerbeien. Die laatste zijn een overblijfsel van de zijderupsenteelt die hier in de 19e eeuw werd beoefend.

Sjabloon:Neusiedl am See