De Afdeling: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
22 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
k (Spatie weg met AWB)
 
'''De Afdeling''' is een Nederlandse [[komedie]]serie maar ook [[Drama (kunst en cultuur)|drama]]serie die in de jaren 2004-2006 door de [[KRO]] werd uitgezonden. De serie is bedacht en geschreven door [[Gary Carter]] en [[Stephan Warnik]] en de eindredactie was in handen van [[Brigitte Baake]].
 
De serie speelt zich af op een [[kantoor]] van de gemeentelijke dienst Welzijn en Cultuur in een denkbeeldige gemeente. Hierbij staat het wel en wee centraal van een aantal collega's. Hierbij gaat het naast het werk en omgang van collega's met elkaar vooral over persoonlijke relaties, liefde, jaloezie en andere beslommeringen. Het is echter geen [[satire]], zoals de kantoorscéneskantoorscènes in [[Jiskefet]], maar drama met ook een komische inslag.
 
De hoofdrol wordt gespeeld door [[Kees Hulst]] als de chef ''Jef'' en ligt regelmatig met zijn personeel overhoop maar ook met het ''Hoofdkantoor''. Daarnaast zijn er relatieproblemen en gaat hij vreemd. Zijn vrouw wordt gespeeld door [[Amina Weintjes]]. Bennie, de systeembeheerder en [[computer]]specialist, kan het gehele kantoor platleggen en collega's werkloos maken, als hem dat uitkomt, wat tot een komische situatie kan leiden. De belangrijkste andere personages worden gespeeld door:
*[[Xander Straat]] als Wilco
*[[Allard van der Scheer]] als Frans
De opname werden gemaakt in de ''Regus Sloterdijk Teleport Towers'' aan de [[Kingsfordweg]] in [[Amsterdam (hoofdbetekenis)|Amsterdam]].
 
De serie werd in 2005 beloond met het [[Gouden Beeld]], tegenwoordig [[Beeld en Geluid Award]], in de categorie komedie.
 
[[Categorie:Programma van de KRO]]
[[Categorie:Nederlandse komedieserie]]
144.892

bewerkingen

Navigatiemenu