Limpurg-Gaildorf: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen verandering in de grootte ,  2 jaar geleden
k
cosmetisch
Geen bewerkingssamenvatting
k (cosmetisch)
 
Na de dood van Willem Hendrik in 1690 erven zijn vier dochters het graafschap. Twee dochter overlijden voor ze meerderjarig zijn, zodat er twee ervende dochters overblijven. Zij kregen ieder een half ambt Gaildorf en een kwart van de stad Gaildorf.
 
* Juliana Dorothea (overleden in 1734), gehuwd met Eucharius Kasimir van Löwenstein-Wertheim en met Johann Willem van WurmbransWurmbrand-Stuppach. Haar aandeel werd Gaildorf-Wurmbrand genoemd.
* Wilhelmina Christiane (overleden in 1757), gehuwd met Lodewijk Hendrik van Solms-Rodelheim-Assenheim. Haar aandeel werd Gaildorf-Solms-Assenheim genoemd.
 
==Limpurg-Gaildorf-Wurmbrand==
Bij de verdeling van Limpurg in 1772 kreeg Gaildorf-Wurmbrand een kwart van de stad Gaildorf en het ambt Gaildorf. De nakomelingen uit het eerste huwelijk van Juliana Dorothea verkopen hun rechten in 1780 aan het hertogdom [[Württemberg]]. Maria Margaretha van Wurmbrand-Stuppach, de dochter uit het tweede huwelijk van Juliana Dorothea huwt Willem Karel Lodewijk van Solms-Rödelheim-Assenheim, een zoon van haar tante Wilhelmina Christiane, zodat beide echtgenoten een aandeel in Limpurg-Gaildorf erven. Hun gemeenschappelijke dochter Christiane Wilhelmia huwt Karel Frederik Willem van Leiningen. De Frankische Kreits vermeldde in haar overzicht van 1802 dat Gaildorf-Wurmbrand bestaat uit een kwart van de stad Gaildorf, het ambt Gaildorf en een deel van het ambt Gschwend en dat de heren van het gebied Württemberg en Leiningen zijn.
Bij de verdeling van Limpurg in 1772 kreeg Gaildorf-Wurmbrand een kwart van de stad Gaildorf en het ambt Gaildorf.
De nakomelingen uit het eerste huwelijk van Juliana Dorothea verkopen hun rechten in 1780 aan het hertogdom [[Württemberg]].
Maria Margaretha van Wurmbrand-Stuppach, de dochter uit het tweede huwelijk van Juliana Dorothea huwt Willem Karel Lodewijk van Solms-Rödelheim-Assenheim, een zoon van haar tante Wilhelmina Christiane, zodat beide echtgenoten een aandeel in Limpurg-Gaildorf erven. Hun gemeenschappelijke dochter Christiane Wilhelmia huwt Karel Frederik Willem van Leiningen.
De Frankische Kreits vermeldde in haar overzicht van 1802 dat Gaildorf-Wurmbrand bestaat uit een kwart van de stad Gaildorf, het ambt Gaildorf en een deel van het ambt Gschwend en dat de heren van het gebied Württemberg en Leiningen zijn.
 
==Limpurg-Gaildorf-Solms-Assenheim==
Bij de verdeling van Limpurg in 1772 kreeg Gaildorf-Soms-Assenheim een kwart van de stad Gaildorf en het ambt Oberroth. Dit gebied was sinds de dood van Wilhelmina Christiana in 1757 gemeenschappelijk bezit van haar vijf kinderen:
Dit gebied was sinds de dood van Wilhelmina Christiana in 1757 gemeenschappelijk bezit van haar vijf kinderen:
* Dorothea (overleden in 1774), gehuwd met Josias van Waldeck-Bergheim
* Willem Karel Lodewijk (overleden in 1778)
* Ernst (overleden in 1790).
 
De nakomelingen van Willem Karel Lodewijk van Solms-Rödelheim-Assenheim verkochten in 1790 hun aandeel aan het hertogdom Württemberg. De Frankische Kreits vermeldde in haar overzicht van 1802 dat Gaildorf-Solms-Assenheim bestaat uit driekwart van de stad Gaildorf, het ambt Oberroth een deel van het ambt Gschwend en dat de heren zijn:
De Frankische Kreits vermeldde in haar overzicht van 1802 dat Gaildorf-Solms-Assenheim bestaat uit driekwart van de stad Gaildorf, het ambt Oberroth een deel van het ambt Gschwend en dat de heren zijn:
* graaf Frederik van Pückler de helft,
* het hertogdom Württemberg een kwart en de
10.244

bewerkingen

Navigatiemenu