Guust: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
15 bytes toegevoegd ,  7 maanden geleden
(→‎Kenmerken: linkfix)
De strip speelt zich af op de redactie van het stripblad ''Robbedoes'', en Guust werkt daar als postsorteerder. Zijn werk neemt hij niet al te serieus: een groot deel van de dag slaapt hij en als hij toch wakker is, zet hij de boel op stelten met allerlei bizarre experimenten. Vaak leiden die tot een complete chaos: de redactie loopt onder water of een van zijn volstrekt onbetrouwbare uitvindingen explodeert. Guusts reactie hierop is doorgaans een laconiek: ''Nou moe?'' (originele uitroep in het Frans ''M'enfin'')
 
Guusts baas ([[Kwabbernoot]], later vervangen door [[Pruimpit (stripfiguur)|Pruimpit]]) heeft heel wat met hem te stellen en probeert hem op alle mogelijke manieren aan het werk te krijgen. Ongewild weet Guust de contractbesprekingen tussen zijn bazen en [[Demesmaeker (Guust Flater)|Meneer Demesmaeker]] altijd te verstoren. Ook [[agent Vondelaar]] wordt vaak het slachtoffer van Guusts praktijken.
 
Enkele kenmerkende bezittingen van Guust zijn: zijn krakkemikkige auto (een [[Fiat 509]]) die van ellende aan elkaar hangt en de "[[Flaterfoon]]", een zelfgemaakt muziekinstrument dat verwoestende klanken voortbrengt. Uiteraard weet Kwabbernoot daar alles van; keer op keer heeft hij zonder succes geprobeerd om van dat onding af te komen. Andere terugkerende bezittingen zijn een rode bowlingbal en de Guust-mobiel, een stoel op wielen met trappers. Beide zorgen ook meerdere malen voor ongelukken.
28.290

bewerkingen

Navigatiemenu