Ontroerend Goed: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k is een een -> is een
Geen bewerkingssamenvatting
 
Regel 29: Regel 29:
{{Commonscatklein}}
{{Commonscatklein}}
{{Appendix}}
{{Appendix}}
[[Categorie:Theatergroep]]
[[Categorie:Vlaams toneelgezelschap]]
[[Categorie:Theater in Vlaanderen]]

Huidige versie van 26 apr 2020 om 15:19

Ontroerend Goed
Ontroerend Goed in Boedapest in 2012
Opgericht 1994
Actuele samenstelling
Regisseur Alexander Devriendt
Website www.ontroerendgoed.be
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Ontroerend Goed is een Belgisch theatergezelschap dat bekend staat voor het opzoeken van de grenzen van het medium theater. Dit leidde tot allerlei experimentele voorstellingen, vaak op speciale locaties of met unieke concepten.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 1994 werd het gezelschap opgericht als een Gents dichterscollectief door Alexander Devriendt, David Bauwens, Jeffrey Caen en Joeri Smet. Later versterkte Sophie De Somere de vaste kern.

In 2001-2003 kwam een eerste doorbraak met de PORRORtrilogie, die zich afspeelde in de Gentse bar Hotsy Totsy. Deze trilogie kreeg de STUK-prijs in de categorie Jong Theater op het festival Theater aan Zee in Oostende.

Ontroerend Goed maakte ook een trilogie van voorstellingen waarin het publiek op een individuele manier benaderd wordt: In The Smile Off Your Face (2004), Intern (2007) en A Game of You (2009). Het eerste luik ontving prijzen op het Edinburgh Fringe Festival (2007) en Adelaide Fringe Festival (2008).

In 2007 bracht Alexander Devriendt samen met het Gentse theatergezelschap KOPERGIETERY aan de jongerenvoorstelling Pubers bestaan niet over de clichés van puber zijn. In 2010 kwam hierop met Teenage Riot een vervolg over de eenzaamheid en nood aan onbeperkt experimenteren van jonge tieners.[1]

Commons heeft mediabestanden in de categorie Ontroerend Goed.