STC Görlitz: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
73 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
De club werd in 1906 opgericht als '''SC Preußen Görlitz''' en speelde in de competitie van de [[Zuidoost-Duitse voetbalbond]]. In [[Zuidoost-Duits voetbalkampioenschap 1910/11|1910/11]] werd de club kampioen van Opper-Lausitz en nam deel aan de eindronde om de Zuidoost-Duitse titel. De club werd in de eerste ronde met 8-0 verslagen door [[FC Askania Forst]]. Het volgende seizoen werd de club door [[ATV Liegnitz]] gewipt in de voorronde. In [[Zuidoost-Duits voetbalkampioenschap 1912/13|1912/13]] moest de club tegen Askania Forst aantreden, maar gaf hiervoor verstek. Het eerste succes kwam in [[Zuidoost-Duits voetbalkampioenschap 1913/14|1913/14]] toen de club met 3-2 won van ATV Liegnitz. In de halve finale kreeg de club echter een koude douche van Askania dat met 9-0 won.
 
Door het uitbreken van de [[Eerste Wereldoorlog]] werden de activiteiten gestaakt en pas hervat in 1919. Na een fusie met ''TC Görlitz'' werd de naam in STC Görlitz gewijzigd. In [[Zuidoost-Duits voetbalkampioenschap 1920/21|1920/21]] werd de club opnieuw kampioen van Opper-Lausitz, nadat [[SV Sagan]] de titel behaalde in het voorgaande seizoen. In de eindronde versloegen de [[Vereinigte Breslauer Sportfreunde|Breslauer Sportfreunde]] de club met 6-1. Twee jaar later eindigde de club samen met Sagan en [[ATV 1847 Görlitz]] eerste. Er kwam een extra ronde om de kampioen te bepalen, die STC ook won, maar doordat de Zuidoost-Duitse eindronde wel al van start ging moest er een deelnemer aangeduid worden en dat werd de titelverdediger ATV Görlitz.
 
Nadat de club in 1925 en 1926 vicekampioen werd konden ze in 1927 opnieuw de titel winnen, maar in de eindronde werden ze slechts zevende. De volgende twee seizoenen werd de club opnieuw vicekampioen, maar door een regelwijziging mocht de vicekampioen in [[Zuidoost-Duits voetbalkampioenschap 1928/29|1928/29]] ook naar de eindronde. De club verloor daar van [[FC Viktoria Forst]] en ging naar de verliezersgroep. Daar werden ze wel winnaar en ze speelden nog tegen [[Breslauer SC 08]] voor een ticket in de nationale eindronde. Na een 3-2 thuiszege kregen ze in [[Wrocław|Breslau]] een zwaar pak slaag (9-2), omdat doelpunten niet van tel waren in deze tijd kwam er een derde wedstrijd, die Breslau opnieuw met duidelijke cijfers won. Ook in 1930 werd de club vicekampioen. In de eindronde werden de clubs uit de drie zwakkere competities nu in een andere groep geplaatst en opnieuw werd de club eerste waarop ze de [[Vereinigte Breslauer Sportfreunde]] bekampten voor een ticket voor de nationale eindronde. De club verloor thuis met 1-2 en in Breslau speelden ze gelijk waardoor ze uitgeschakeld waren.
92.784

bewerkingen

Navigatiemenu