Frits Wester: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
12 bytes toegevoegd ,  11 maanden geleden
→‎Biografie: paar kleine wijzigingen ter verduidelijking
(→‎Biografie: Woordje ‘in’ was vergeten door schrijver...)
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website Advanced mobile edit
(→‎Biografie: paar kleine wijzigingen ter verduidelijking)
Als chauffeur van [[Christen-Democratisch Appèl|CDA]]-[[fractievoorzitter]] [[Bert de Vries (CDA)|Bert de Vries]] kwam hij in aanraking met de landelijke politiek. Hij kreeg een baan bij de fractievoorlichting van het CDA, en werd de persoonlijk voorlichter van [[Elco Brinkman]]. Voor de campagne van de [[Tweede Kamerverkiezingen 1994]] bedacht hij de lopende presentatie, de zogenaamde ''"Brinkman-shuffle"''.
 
Voor het CDA verliepen deze verkiezingen niet goed (20 zetels verlies). De jaren van [[Kabinet-Kok I|Paars I]] begonnen en Brinkman vertrok uit de Tweede Kamer. Hij bleef wel lid van het CDA. Wester kon vrij kort daarna aan de slag bij [[RTL Nieuws]], als gast bij [[Barend & Van Dorp]] en bij [[RTL Z]]. Wester ontwikkelde zich tot een journalist die veel primeurs bracht. Zo slaagt hij er vrijwel elk jaar in het [[embargo]] op de [[miljoenennota]] te omzeilen en de begroting al voor de officiële presentatie op [[Prinsjesdag]] te publiceren. Hij bleef wel lid van het CDA. In 2005 stelde hij in [[Villa Felderhof]] dat hij benaderd tezou zijn om staatssecretaris te worden. Vlak na de dood van [[Pim Fortuyn]] voor de portefeuille van Immigratiezaken en tijdens de formatie voor Mediazaken. Hij weigerde in beide gevallen omdat hij het te veel naar zijn zin had in zijn functie van politiek verslaggever. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2006 verklaarde hij wel in te zijn voor een [[staatssecretaris (Nederland)|staatssecretariaat]] als Balkenende hem zou vragen. Later ontkende hij dat en stelde hij dat de opmerking 'louter hypothetisch' was.<ref>[https://web.archive.org/web/20070930014538/http://www.volkskrant.nl/binnenland/article372303.ece/Kort_verkiezingsnieuws Frits Wester 'in voor CDA-staatssecretariaat'], de Volkskrant, 22 november 2006<!-- Zie ook: http://www.volkskrant.nl/binnenland/kort-verkiezingsnieuws~a796956/ --></ref>
 
Frits Wester kwam in 2004 in het nieuws omdat hij de ''[[Nationale Nieuwsquiz]]'' won en daarbij vals zou hebben gespeeld. Volgens het productieteam van de show kende hij ten minste één vraag met antwoord, nadat een mededeelnemer dit in een draaiboek had gezien en aan hem had doorgespeeld.<ref>[http://www.nu.nl/achterklap/458289/frits-wester-speelt-vals-in-nieuwsquiz.html Frits Wester speelt vals in nieuwsquiz], NU.nl, 21 december 2004</ref> Wester ontkende.<ref>[http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1726970/2004/12/22/ONDERKRANT-Frits-Wester-verziekt-NCRV-spelletje.dhtml Trouw, 22 december 2004]</ref> In 2017 deed Wester mee aan het programma [[Kroongetuige (televisieprogramma)|Kroongetuige]].
 
== Tulpenrallye ==
Frits Wester en [[Roelof Hemmen]] deden mee aan de [[Tulpenrallye]] 2012. Wester en Hemmen zamelden enkele tienduizenden euro's in voor [[Stichting KiKa]].
 
{{Appendix|ref}}
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu