Industrieel ingenieur: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen verandering in de grootte ,  2 jaar geleden
k
Ing. is de wettelijke afkorting
k (1977)
k (Ing. is de wettelijke afkorting)
De opleiding is historisch ontsproten in 1977 uit die van de Belgische [[technisch ingenieur]]s die gecreëerd werd vanwege gestelde noden bij de industriële revolutie. Een industrieel ingenieur wordt ook wel een "uitvoeringsingenieur" genoemd, onderscheiden van de [[burgerlijk ingenieur]] die men "conceptingenieur" noemt. De inhoud van de opleiding is dan ook veel meer op de praktijk gericht.
 
In de [[bachelor-masterstructuur]] in Vlaanderen heet het diploma ''[[Master (graad)|Master]] in de Industriële Wetenschappen'' en ook het diploma ''Master in de Biowetenschappen'' verleent toegang tot de titel industrieel ingenieur. De diploma's zijn te verkrijgen na een 3-jarige bachelor en een 1- of 2-jarige masteropleiding. Industrieel ingenieurs hebben wettelijk het recht om voor hun naam de [[Titelbescherming|wettelijke beschermde]] afkorting '''ingIng.''' te dragen.
 
In [[Vlaanderen]] kwamen de opleidingen industrieel ingenieur vanaf het academiejaar 2013-2014 onder de verantwoordelijkheid van de [[universiteit]]en te staan. Dit proces, dat voortvloeide uit de nauwe samenwerking tussen [[universiteit]]en en hogescholen binnen de associaties, werd inkanteling genoemd.
2.691

bewerkingen

Navigatiemenu