Wolfenstein (computerspel): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
k lf
Regel 28: Regel 28:
}}
}}


'''''Wolfenstein''''' is een [[first-person shooter]], ontwikkeld door [[Raven Software]] en Endrant Studios. Het [[computerspel]] is in Europa uitgebracht door [[Activision]] op 21 augustus 2009 en is het vervolg op ''[[Return to Castle Wolfenstein]]''. In het spel wordt gebruikgemaakt van de "id-Tech 4" engine.
'''''Wolfenstein''''' is een [[first-person shooter]], ontwikkeld door [[Raven Software]] en Endrant Studios. Het [[computerspel]] is in Europa uitgebracht door [[Activision]] op 21 augustus 2009 en is het vervolg op ''[[Return to Castle Wolfenstein]]''. In het spel wordt gebruikgemaakt van de [[id Tech|id Tech 4]]-engine.


==Plot==
==Plot==

Versie van 28 mei 2020 11:56

Wolfenstein
Wolfenstein
Wolfenstein
(Afbeelding op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Raven Software
Endrant Studios
Blur Studios
Uitgever Activision
Muziek Bill Brown
Uitgebracht Vlag van Verenigde Staten 18 augustus 2009
Vlag van Australië 19 augustus 2009
Vlag van Europa 21 augustus 2009
Genre First-person shooter
Spelmodus Singleplayer, multiplayer
Engine id Tech 4
Leeftijdsklasse PEGI: 18
Platform Windows, PlayStation 3, Xbox 360
Navigatie
Spelserie Wolfenstein
Voorloper Return to Castle Wolfenstein
Vervolg Wolfenstein: The New Order
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Wolfenstein is een first-person shooter, ontwikkeld door Raven Software en Endrant Studios. Het computerspel is in Europa uitgebracht door Activision op 21 augustus 2009 en is het vervolg op Return to Castle Wolfenstein. In het spel wordt gebruikgemaakt van de id Tech 4-engine.

Plot

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Het speelt zich af in het fictieve stadje "Isenstadt" tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar de nazi's de macht hebben gegrepen om de zeldzame "Nachtzonne" kristallen te delven en aldus toegang te krijgen tot de "Schwarze Sonne" dimensie. Terwijl de speler de nationaalsocialisten daar bestrijdt, worden de gebeurtenissen in het stadje steeds raarder en geheimzinniger; de bewakers, die soldaten zijn, worden bijvoorbeeld vervangen door bovennatuurlijke wezens.

De locaties in de game zijn o.a. een riool, een taverne, een hospitaal, een boerderij, een onderaardse mijn, een kerk, het hoofdkwartier van de Schutzstaffel, een site en grotten, een fabriek, een radiostation, een paranormale basis, het huis van een generaal, een luchthaven en een grote zeppelin.