National Security Space Launch-programma: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
 
== Nieuwe NSSL-raketten ==
Door de hoge, niet-concurrerende prijs van Atlas V is ULA bezig met de ontwikkeling van een vervangende raket genaamd [[Vulcan (raket)|Vulcan]]. Ook [[Northrop Grumman InnovationSpace Systems]] (voorheen Orbital ATK) is sinds 2015 bezig met een modulaire raket genaamd [[OmegA]] die een doorontwikkeling is van de Liberty, een geannuleerd conceptontwerp uit 2011, gebaseerd op NASA's geannuleerde [[Ares I]]-raket, dat in 2012 niet voor het [[Commercial Crew|Commercial Crew development-programma]] van [[NASA]] werd geselecteerd<ref>[https://www.nasaspaceflight.com/2016/04/orbital-atk-eye-vab-mlp-potential-eelv-rocket/ Orbital ATK eye VAB mlp potential EELV rocket]</ref>. Het ontwerp voor deze raket is inmiddels af en aan het DoD voorgelegd. In de loop van 2018 wordt een definitieve "''go/no go''" beslissing met daaraan verbonden financiering van deze raket door het DoD verwacht.
In januari 2015 kende het DoD subsidies toe aan SpaceX, Orbital ATK, [[Blue Origin]] en [[Aerojet Rocketdyne]] voor het (versneld) ontwikkelen van prototypes van nieuwe raketmotoren om zo in de toekomst minder afhankelijk van buitenlandse bedrijven te worden<ref>[http://www.spaceflightinsider.com/missions/defense/orbital-atk-spacex-awarded-contracts-u-s-air-force/ Orbital ATK, SpaceX awarded contracts by U.S. Air Force]</ref>.
Ook Blue Origin wil meedingen naar NSSL-lanceringen met de [[New Glenn]] die vanaf 2020 beschikbaar komt. SpaceX werkt aan [[Starship (SpaceX)|Starship]], een zeer krachtige draagraket die op den duur de Falcon 9 en de Falcon Heavy moet vervangen.
21.306

bewerkingen

Navigatiemenu