Overleg:Mitrovicë: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
946 bytes toegevoegd ,  2 maanden geleden
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met '== Mitrovica vs Mitrovicë == In 2011 heeft Gertjan R. het artikel hernoemd naar Mitrovicë omdat er een Albanese meerderheid is,...')
Label: bewerking met nieuwe wikitekstmodus
 
== Mitrovica vs Mitrovicë ==
In 2011 heeft [[Gebruiker:Gertjan R.|Gertjan R.]] het artikel hernoemd naar Mitrovicë omdat er een Albanese meerderheid is, vervolgens heeft [[Gebruiker:Mirkec20|Mirkec20]] vandaag overal in het artikel Mitrovicë veranderd in Mitrovica (alleen ook de bestandsnaam van het kaartje, wat niet aangepast mocht worden, omdat Commons hier leidend is), waarop ik het artikel hernoemd heb naar Mitrovica. Ik zag daarna dat ik daarbij een redirect hard overschreven. Wat is nu juist? [[Gebruiker:Mbch331|Mbch331]] ([[Overleg gebruiker:Mbch331|overleg]]) 6 sep 2020 08:12 (CEST)
:Ten eerste komt Mitrovica niet voor in de lijst van de TaalUnie, waaruit we kunnen opmaken dat er geen gebruikelijk Nederlands exoniem bestaat.
:De stad Mitrovica is gesplitst in twee delen: een Albanees en een Servisch deel. Van de totale bevolking is iets minder dan 20% Servisch. Zowel Servisch als Albanees zijn officiële talen in Kosovo, d.w.z. dat de overheid verplicht is beide te gebruiken. In werkelijkheid wordt die regel blijkbaar niet veel gevolgd en zijn officiële documenten dus meestal Albanees, de taal van de meerderheid. Dit zal in het grootste deel van de stad Mitrovica ook wel de situatie zijn. In de kleinere overwegend Servische noordelijke gemeente zal de situatie omgekeerd zijn.
:Als we een keuze moeten maken lijkt het me logischer de Albanese naam te kiezen, omdat die door de grote meerderheid van de bevolking en plaatselijke overheid gebruikt wordt. {{Gebruiker:Woudloper/Handtekening}} 6 sep 2020 11:21 (CEST)

Navigatiemenu