Hondsrugtoren: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
12 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(stukje over hoogste gebouw van Drenthe van Politietoren Assen verplaatst naar Hondsrugtoren (waarvan hoogste punt bereikt is))
k
De '''Hondsrugtoren''' is een [[Torenflat|woontoren]] in [[Emmen (Drenthe)|Emmen]]. Het gebouw is ontworpen door [[Attika Architekten]], in opdracht van ''Peter van Dijk projects & investments''.
 
Het gebouw zal worden opgeleverd in [[2020]] en is 65 meter hoog met 17 verdiepingen, wat het tot het hoogste gebouw van de provincie [[Drenthe]] maakt. Het nam na 47 jaar de titel van hoogste gebouw van Emmen over van de [[Woontoren Emmerhout]]. HetHoewel gebouwhet isde tevensHondsrugtoren het hoogste gebouw van de provincie Drenthe is, maaris het niet het hoogste bouwwerk van de provincie want dat is de [[CJ2 Datatoren]] in [[Hoogersmilde]].
 
De Hondsrugtoren bevindt aan de rand van [[Centrum (Emmen)|Emmen-Centrum]], bij het kruispunt van de [[Provinciale weg 381|N381]] met de Weerdingerstraat, het Noordeind en de [[Hondsrugweg]]. Zowel die laatste straat als de toren zelf zijn vernoemd naar de [[Hondsrug]], een zandrug die zich uitstrekt vanaf Emmen tot de stad [[Groningen (stad)|Groningen]]. Naast het gebouw staat de Centrale Bibliotheek van Emmen.
739

bewerkingen

Navigatiemenu