CubeSat: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
404 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
 
Cubesats worden ook wel eerst naar het ISS vervoerd en van daar door een veersysteem met een relatieve snelheid van 1 tot 2 m/s "weggeschoten". Dit gebeurt met de ''Japanese Experiment Module Small Satellite Orbital Deployer (J-SSOD)'' en de ''Nanoracks CubeSat Deployer''. Eind 2020 zal Nanoracks ook de Bishop, een tweede systeem voor het loslaten van cubesats vanuit het ISS naar het ISS laten lanceren. Ook heeft Nanoracks de mogelijkheid om cubesats aan de buitenzijde van een [[Cygnus (ruimtevaartuig)|Cygnus-ruimtecapsule]] mee te laten nemen. Deze zal dan na afloop van de bevoorradingsmissie het ISS verlaten en naar de juiste banen vliegen om de cubesats los te laten.
 
Naast Nanoracks is ook Spaceflight Industries een belangrijke speler bij het lanceren van Cubesats. Zij boeken ruimte aan boord van raketten en geven technische ondersteuning door bijvoorbeeld hardware voor het wegschieten van cubesats te leveren. Hun Sherpa-systeem moet in de toekomst tientallen cubesathouders bevatten en als kickstage naar de juiste banen maneuvreren om cubesats daar los te laten.
 
Een belangrijke eigenschap is dat CubeSats gelanceerd worden in een afgesloten container, waardoor de CubeSat en andere vracht op de raket van elkaar gescheiden zijn en het lanceren van een CubeSat geen additionele risico's voor de overige vracht met zich meebrengt.
25.789

bewerkingen

Navigatiemenu