Kankerlijers: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Labels: Misbruikfilter: Kwebbelen Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
k Wijzigingen door 217.101.91.206 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door ErikvanB
Regel 1: Regel 1:
{{Infobox film
{{Infobox film
| titel = je kanker moeder
| titel = Kankerlijers
| afbeelding =
| afbeelding =
| tagline =
| tagline =

Versie van 7 okt 2020 19:12

Kankerlijers
Regie Lodewijk Crijns
Producent Burny Bos
Scenario Lodewijk Crijns
Albert Espinosa
Hoofdrollen Gijs Blom
Vera van der Horst
Massimo Pesik
Jasha Rudge
Muziek Bart van de Lisdonk
Montage Herman P. Koerts
Cinematografie Joost van Herwijnen
Productiebedrijf BosBros
Distributie Entertainment One Benelux
Première Vlag van Nederland 27 juni 2013
Genre Romantische komedie
Drama
Familiefilm
Speelduur 93 minuten
Taal Nederlands
Land Vlag van Nederland Nederland
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Kankerlijers (werktitel Groeten van de Chemo) is een Nederlandse dramafilm. De film is een Nederlandse bewerking van Spaanse Planta 4A uit 2003 van Antonio Mercero, die de Nederlandse Cinekid Award van 2005 won. Lodewijk Crijns is verantwoordelijk voor het herschreven script en de regie voor de film.

Verhaal

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Nick, Iwan, Olivier en Pepijn zijn tieners met botkanker die in een ziekenhuis liggen op de afdeling kinderoncologie. Van Nick en Iwan is een been geamputeerd. Olivier weigert verdere chemotherapie. Pepijn moet naar de kernreactor voor bestraling. Nick weigert contact met zijn vader.

Ondanks alles kunnen ze zich goed amuseren. Ze zijn ook blij verrast dat Gina op de afdeling wordt opgenomen (op de kamer van Iwan). In eerste instantie sluit Gina zich volledig af voor de pogingen van de jongens om indruk op haar te maken en met haar in contact te komen. Maar als Gina’s vriendinnen het af laten weten, beseft ze dat vriendschap met de jongens de enige remedie is tegen het deprimerende verblijf in het ziekenhuis.

De jeugdige kankerpatiënten gaan op pad om verschillende afdelingen in het ziekenhuis te bezoeken, en rolstoelraces door de gangen van het ziekenhuis te houden, en bij Alfredo van de technische dienst wiet te roken.

Oncoloog Galwaard geeft Nick, Iwan en Olivier een stevige reprimande, en vertelt ze dat Pepijn is overleden. Dat vinden ze wel heel triest. Nick herstelt het contact met zijn vader. Olivier wordt verliefd op anorexiapatïente Daphne en spreekt met haar af dat zij weer gaat eten, en hij chemotherapie gaat ondergaan.

Een feest dat de jongens hebben georganiseerd, maar dat voor straf verboden dreigde te worden, mag toch doorgaan doordat oncoloog Marco een goed woordje voor ze doet. Alfredo regelt als dj hun held Diggy Dex.

Gina blijkt geen kanker te hebben. Op het feest zoent ze tot hun grote genoegen met Iwan en Nick. Ze vinden het fijn voor haar dat ze naar huis mag, maar ook jammer.

Rolverdeling

Externe link