Alexandre-Émile Béguyer de Chancourtois: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Conget (overleg | bijdragen)
k nog steeds aan het bewerken
Conget (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 3: Regel 3:
Sterftejaar: 1886
Sterftejaar: 1886


Deze Franse geoloog heeft als eerst een soort periodiek systeem gemaakt. Hij noemde het "telluric helix". <p>Deze periodiek systeem heeft een vorm van cylinder.
Deze Franse geoloog heeft als eerst een soort periodiek systeem gemaakt. Hij noemde het "telluric helix". <p>Deze periodiek systeem heeft een vorm van cylinder die verticaal werd opgesteld.
Dit cilinder werd verticaal opgesteld.
De elementen zijn gesorteerd naar het stijgende atoomgewicht.
De elementen zijn gesorteerd naar het stijgende atoomgewicht.
De Chancourtois was eerste om te erkennen dat de elementaire eigenschappen elke zeven elementen weer voorkomen, en met behulp van deze grafiek, kon hij de stoichiometrie van verscheidene metaaloxyden voorspellen. Jammer genoeg, bevat zijn grafiek geringe ionen en samenstellingen naast de elementen.
{{beg}}
{{beg}}

Versie van 30 okt 2004 16:03

Beguyer de Chancourtois

Geboortejaar: 1820

Sterftejaar: 1886 Deze Franse geoloog heeft als eerst een soort periodiek systeem gemaakt. Hij noemde het "telluric helix".

Deze periodiek systeem heeft een vorm van cylinder die verticaal werd opgesteld. De elementen zijn gesorteerd naar het stijgende atoomgewicht. De Chancourtois was eerste om te erkennen dat de elementaire eigenschappen elke zeven elementen weer voorkomen, en met behulp van deze grafiek, kon hij de stoichiometrie van verscheidene metaaloxyden voorspellen. Jammer genoeg, bevat zijn grafiek geringe ionen en samenstellingen naast de elementen.