Wilgfonteinkruid: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
3 bytes toegevoegd ,  3 maanden geleden
geen bewerkingssamenvatting
'''Wilgfonteinkruid''' (''Potamogeton ×salicifolius'') [[Synoniem (plantkunde)|synoniem]]: ''Potamogeton ×decipiens'') is een [[vaste plant]] die behoort tot de [[fonteinkruidfamilie]] (''Potamogetonaceae''). Wilgfonteinkruid is de soortskruising van [[glanzig fonteinkruid]] en [[doorgroeid fonteinkruid]]. Deze [[waterplant]] komt van nature voor in de gematigde en koudere streken op het noordelijk halfrond. In Nederland wordt de soort zeer zeldzaam aangetroffen in Friesland en op enkele plaatsen in Noord-Overijssel, Midden-Nederland, Noord-Brabant en Noord-Limburg.<ref name="René van Moorsel"/> Het aantal [[Chromosoom|chromosomen]] is 2n = ...<ref>[http://legacy.tropicos.org/Name/26300051?projectid=9 Aantal chromosomen]</ref>
 
Wilgfonteinkruid wordt ...30-100 cm lang en heeft ... [[wortelstok]]. De [[stengel]] kan ... lang worden. De bladen hebben een teruggeslagen rand en de bladtop versmalt plotseling in een korte stekelpunt. De ondergedoken, zittende, 14-40 mm brede bladeren zijn halfstengelomvattend. De [[steunblaadje]]s zijn 2-5,5 cm lang.
 
Wilgfonteinkruid bloeit van groene bloemen. De bloeiwijze is een ... cm lange [[aar (bloeiwijze)|aar]] met een ... steel.
68.898

bewerkingen

Navigatiemenu