Intermezzo (muziek): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geerestein (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Label: bewerking met nieuwe wikitekstmodus
Wikiwernerbot (overleg | bijdragen)
k https://taaladvies.net/taal/advies/vraag/238/: één → een met AWB
Regel 1: Regel 1:
Een '''intermezzo''' ([[Italiaans (taal)|Italiaans]]; meervoud: ''intermezzi'') is een [[muziek|muzikaal]] tussenstuk. Dit kan zowel binnen een stuk zijn (meestal in het midden van het liedje voordat het [[Refrein (stijlmiddel)|refrein]] nog een keer wordt herhaald) of een geheel deel in een meerdelig werk, zoals een [[symfonie]]. Een lied heeft over het algemeen maar één intermezzo, alhoewel er ook bestaan met meer dan één. Wanneer men bij het programmeren van een concert tussen meerdere werken een relatief kort, licht werk uitzoekt, bijvoorbeeld ter ontspanning, wordt ook gesproken van een intermezzo.
Een '''intermezzo''' ([[Italiaans (taal)|Italiaans]]; meervoud: ''intermezzi'') is een [[muziek|muzikaal]] tussenstuk. Dit kan zowel binnen een stuk zijn (meestal in het midden van het liedje voordat het [[Refrein (stijlmiddel)|refrein]] nog een keer wordt herhaald) of een geheel deel in een meerdelig werk, zoals een [[symfonie]]. Een lied heeft over het algemeen maar één intermezzo, alhoewel er ook bestaan met meer dan een. Wanneer men bij het programmeren van een concert tussen meerdere werken een relatief kort, licht werk uitzoekt, bijvoorbeeld ter ontspanning, wordt ook gesproken van een intermezzo.


== Zie ook ==
== Zie ook ==

Versie van 29 nov 2020 13:25

Een intermezzo (Italiaans; meervoud: intermezzi) is een muzikaal tussenstuk. Dit kan zowel binnen een stuk zijn (meestal in het midden van het liedje voordat het refrein nog een keer wordt herhaald) of een geheel deel in een meerdelig werk, zoals een symfonie. Een lied heeft over het algemeen maar één intermezzo, alhoewel er ook bestaan met meer dan een. Wanneer men bij het programmeren van een concert tussen meerdere werken een relatief kort, licht werk uitzoekt, bijvoorbeeld ter ontspanning, wordt ook gesproken van een intermezzo.

Zie ook