Opzoek naar Yolanda: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
64 bytes verwijderd ,  9 maanden geleden
→‎Trivia: Terugveranderd omdat de verbeterde informatie niet klopte. Kenneth Herdigein was de eerste donkere acteur die echt de hoofdrol vertolkte. Donald Jones speelde weliswaar jaren eerder in de serie Pension Hommeles maar dit was zeker geen hoofdrol maar juist een kleine rol. Dit lijkt in de beleving anders omdat toevallig het liedje wat hij zingt (Ik zou je het liefste in een doosje willen doen) het fragment is wat het vaakst laat zien in programma’s als het over Pension Hommeles gaat.
(→‎Trivia: Terugveranderd omdat de verbeterde informatie niet klopte. Kenneth Herdigein was de eerste donkere acteur die echt de hoofdrol vertolkte. Donald Jones speelde weliswaar jaren eerder in de serie Pension Hommeles maar dit was zeker geen hoofdrol maar juist een kleine rol. Dit lijkt in de beleving anders omdat toevallig het liedje wat hij zingt (Ik zou je het liefste in een doosje willen doen) het fragment is wat het vaakst laat zien in programma’s als het over Pension Hommeles gaat.)
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
==Trivia==
* Bijna alle personages waren al eerder te zien in de comedyserie ''[[De lachende scheerkwast]]''.
* In ''Opzoek naar Yolanda'' wordt de hoofdrol gespeeld door de voor die tijd nog onbekende acteur [[Kenneth Herdigein]]. Het is de tweedeeerste keer<ref>Donald Jones in Pension Hommeles was de eerste keer.</ref>dat een donkere acteur eende hoofdrol speeldespeelt in een Nederlandse serie.
* Schippers is een meester in het bedenken van namen. Daarom heeft iedereen, ook al is de rol nog zo klein een naam in de serie. De door [[Ellen de Thouars]] vertolkte mevrouw die in de eerste aflevering tegenover Rik Rollinga in de trein zit, zou op elke andere aftiteling worden aangeduid als 'mevrouw in de trein'. In de rest van de serie speelde ze immers geen rol. Maar toch kreeg ook zij een naam: G.H. Razendijk-Klepjes.
* Naast de hoofdverhaallijn 'De zoektocht naar het meisje Yolanda' spelen er nog wat andere verhaallijnen door elkaar. Tevens dient de serie als een soort afscheid van het personage [[Sjef van Oekel]], gespeeld door [[Dolf Brouwers]]. In de tweede aflevering zingt hij een door Schippers geschreven nummer waarin hij terugkijkt op zijn leven. Met op de achtergrond Herdigein en Van den Toorn. Twee nieuwe acteurs uit de stal van [[Wim T. Schippers]].
471

bewerkingen

Navigatiemenu