Overleg:Frankische tijd in de Nederlanden: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
:Dat kaartje heb ik destijds op [https://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg_gebruiker:Henk_B./Archief/aug_2013#Kaartje_uit_de_Frankische_tijd verzoek] van [[Gebruiker:Datu]] gemaakt, aan de hand van [[:Bestand:Kaart Lage Landen (Frankische tijd).jpg]] dat volgens Datu is gebaseerd op Historia - Geschiedenis van België" prof. dr. M. Dierickx, 1954 - 1965 Nederlandse Boekhandel, Antwerpen, p. 23. Of die professor en/of Datu "onzin" lopen te verkopen weet ik niet, ik heb dat boek niet. SVG afbeeldingen hoeven (net als artikelen) niet meteen in de prullenbak omdat iets niet geheel nauwkeurig blijkt; deze kunnen altijd verbeterd en/of aangepast worden. Misschien is het als eerste stap zinvoller/constructiever om eens contact te zoeken met Datu. Als deze überhaupt nog online is?. Als die professor of Datu zich aan "broddelwerk" hebben bezondigd, dan kan zo'n illustratie (omdat het om SVG gaat) vrij eenvoudig en vlug aangepast/gecorrigeerd worden. Dat betekent wél zoeken naar iemand die bereid is om dat te doen. Zelf ben ik definitief gestopt op Commons. Misschien is het b.g.g. (wat Datu betreft) sowieso een gedachte om als tweede stap eens een verzoekje te plaatsen in het geschiedeniscafé zodat kenners hun licht kunnen laten schijnen op deze kwestie. Grote kans dat er ook iemand bereid blijkt om de afbeelding aan te passen. Als dat allemaal niets gaat opleveren kunnen w.m.b. altijd nog op Commons beide afbeeldingen ter verwijdering genomineerd worden. Als tussenoplossing de afbeelding uit dit artikel schrappen (met in de samenvatting een verwijzing naar deze overlegpagina) lijkt me uiteraard geen enkel probleem. [[Gebruiker:D'Arch|Arch]] ([[Overleg gebruiker:D'Arch|Overleg]]) 15 dec 2020 02:00 (CET)
::Dank voor je reactie, Arch. Ik vermoed dat Datu die Belgische professor verkeerd geïnterpreteerd heeft; ik kan me niet voorstellen dat een historicus zulke fouten maakt. Als het Datu is die de gegevens voor dit kaartje heeft aangeleverd, lijkt me dat niet de aangewezen persoon om het kaartje aan te passen. Liever iemand met enige kennis van het onderwerp. Wat volgens mij in elk geval moet gebeuren, willen we dit kaartje kunnen handhaven, is het vervangen van de aanduiding 'bisschopszetel' door 'stedelijke nederzetting' o.i.d. (echte steden bestonden nauwelijks) en het verwijderen van de grenzen. Ik hoop dat iemand dat kan aanpassen. [[Gebruiker:Kleon3|kleon3]] ([[Overleg gebruiker:Kleon3|overleg]]) 15 dec 2020 15:08 (CET)
:::Vorige maand had ik het met plezier zelf gedaan. Misschien dat [[Gebruiker:Sir Iain]] dat zou willen doen? Ik hoop mee dus. MVG, [[Gebruiker:D'Arch|Arch]] ([[Overleg gebruiker:D'Arch|Overleg]]) 15 dec 2020 16:24 (CET)
27.076

bewerkingen

Navigatiemenu