Overleg gebruiker:Onderkast: verschil tussen versies

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
D'Arch (overleg | bijdragen)
-> archief
Label: Vervangen
Regel 1: Regel 1:
{{prefixindextabel|Overleg gebruiker:Paul Brussel/Archief}}{{nobots}}
{{prefixindextabel|Overleg gebruiker:Paul Brussel/Archief}}{{nobots}}

== [[Overleg:Graven van Limburg Hohenlimburg & Broich]] ==
Geachte heer Brussel
In reactie op uw commentaar op het heden 7 december 2020 opgenomen lemma “Graven van Limburg Hohenlimburg – Broich en de stichten Essen en Rellinghausen het volgende;

'''Openbare bron''' De twee gememoreerde boeken zijn sinds 2018 opgenomen in de bibliotheek van het CBG. Thans openbaar te raadplegen via de balie van het rijksarchief te Den Haag.
* Het gaat om in totaal vier boekdelen waaronder een addendum met daarin een uitgebreide Literatuurlijst. Verder uitgebreide bronverwijzingen naar vele gezag hebbende oudere maar ook recente studies van veelal Duitse wetenschappers. Zie; CBG Registratiecode: BG NL014507 / BG NL014508 / BG NL014509 / BG NL014510
* De (1e druk) van de boeken sinds 2017 aanwezig in de faculteit bibliotheek te Essen onderdeel van de universiteitsbibliotheek Essen-Duisburg.
* De (1e druk) van de boeken is ook aanwezig in de bibliotheek Vereniging Vrienden Veluwse geslachten in het Raadhuis te Barneveld
* Schenking aan enkele nog andere relevante openbaar toegankelijke bibliotheken wordt in overweging genomen en zal zeker volgen.

'''Prijs van de boeken''' de prijs van de boeken is niet gebaseerd op een commerciële beweegreden, maar resultaat van de volgende (bewust nagestreefde) omstandigheden;
* een beperkte oplage, kleurendruk.
* de keus voor Bolcom als verkoop platvorm is een manier om de boeken kenbaar maken voor serieus (wetenschappelijk) geïnteresseerden. (niet primair genealogen).
*
'''Vermelding in 1998-99 van onderliggende gepubliceerde Duitstalige artikelen'''
* Op het Internet-Portal "Westfälische Geschichte” onder bronvermeldingen met de volgende tekst;
* Vanlimburg, Hermann Neue Aspekte der Geschichte der Grafen von Hohen-Limburg und ihrer Nachkommen. In: Hohenlimburger Heimatblätter, Teil 1: 59, 1998, S. 81-93; Teil 2: 59, 1998, S. 201-213; Teil 3: 59, 1998, S.



'''EZZONEN'''
De afstamming van de Ezzonen is uitgebreid beschreven op basis van recente d.w.z. (afgelopen 30 jaar) verschenen (hoofdzakelijk Duitstalige) wetenschappelijke studies en nieuwe bronnen. In alle boeken maar in het Addendum in het bijzonder (niet verschenen), zijn de bronvermeldingen en een uitgebreid literatuur overzicht opgenomen.

Laat het zo zijn dat u vertrouwen heeft in het nederlands adelsboek. Ik zou het geen gezaghebbende bron durven noemen. Maar merk over stambomen in het algemeen op, dat er in de 19e tot in de 20e eeuw bijzonder veel uit de duim is gezogen.

Met vriendelijke groet
Herman van Limburg
:Geachte heer van Limburg, dank voor uw uitvoerige antwoord. Het bevreemdt mij dat bijvoorbeeld de Koninklijke Bibliotheek niet over de boekwerken beschikt, noch enige Nederlandse universiteitsbibliotheek. Voorts kon ik geen enkele andere publicatie van uw hand vinden in [[PiCarta]]. Ik ken evenmin uw gezag als onderzoeker, historicus of kenner van het geslacht Van Limburg Stirum, en heb evenmin weet van besprekingen van het werk in gerenommeerde tijdschriften als ''Der Herold'' of ''[[De Nederlandsche Leeuw]]'', eventueel ''Le Parchemin''. Voorts verwijs ik naar het ''NA'' wat betreft de daar gegeven bibliografie op basis waarvan de redactie ervan de link met de Ezzonen onhoudbaar acht, en die recente literatuur, tot 1998 uiteraard, vond ik in uw artikel niet terug; Jean-François Houtart in zijn ''AFB'' van 2008 geeft eveneens 1079 als het oudst bekende jaartal inzake dit geslacht. Groet van [[Gebruiker:Paul Brussel|Paul Brussel]] ([[Overleg gebruiker:Paul Brussel#top|overleg]]) 7 dec 2020 17:47 (CET)

== Aanname zaak ==

Geachte [[Gebruiker:Paul Brussel|Paul Brussel]],<br />
De Arbitragecommissie heeft de zaak [[Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Paul Brussel]] aangenomen.<br />
'''De Arbitragecommissie''', 7 dec 2020 22:51 (CET)

== Almen ==

Hallo Paul, waarom verwijder je [[Willem Berkhemer]] van Almen als persoon die in Almen heeft gewoond? Je zegt dat het bronloos is? Als je kijkt op de Wikipedia pagina van Willem berkhemer zelf zie je dat hij van 1974 tot 1998 in Almen heeft gewoond.
Vreemde actie van je vind ik.
Met vriendelijke groet,
Gerard Zoetenhorst [[Gebruiker:Zoetenhorst|Zoetenhorst]] ([[Overleg gebruiker:Zoetenhorst|overleg]]) 10 dec 2020 17:57 (CET)
:Beste Gerard Zoetenhorst, inderdaad: in zijn artikel staat het en daarom heb ik het teruggeplaatst, ook al staat het in zijn artikel ook zonder bron vermeld, en de regel geldt dat wikipedia geen bron voor wikipedia kan zijn... Maar goed. Groet van [[Gebruiker:Paul Brussel|Paul Brussel]] ([[Overleg gebruiker:Paul Brussel#top|overleg]]) 10 dec 2020 17:59 (CET)
::In het artikel Almen werd ook beweerd dat hij aldaar zou zijn overleden. Dat heb ik in ieder geval verwijderd, want volgens zijn overlijdensadvertentie overleed hij in het "Leendert Meeshuis" in Bilthoven. Zie ook [https://rkd.nl/nl/explore/artists/7339 RKD]. [[Gebruiker:Gouwenaar|Gouwenaar]] ([[Overleg gebruiker:Gouwenaar|overleg]]) 10 dec 2020 20:40 (CET)
:::Dank je wel! Daar had ik even niet op gelet terwijl ik het wel in diens eigen artikel had gezien. [[Gebruiker:Paul Brussel|Paul Brussel]] ([[Overleg gebruiker:Paul Brussel#top|overleg]]) 10 dec 2020 22:43 (CET)

==Nog even Carry van Bruggen==
Beste Paul, ik heb een paar weken terug terug direct geantwoord op jouw reactie, maar mijn tekst lijkt niet opgenomen te zijn in je archief, en daarom vrees ik dat die je ontgaan is. Gelukkig had ik er zelf een kopie van gemaakt, en voor de goede orde plaats ik die nog eens hier:
:: Beste Paul, verschil van ideeën en inzichten, heel passend, lijkt mij, bij onze gedeelde fascinatie door Carry van Bruggen, voor wie confrontatie met onderscheid immers leefbeginsel moet zijn geweest. En als ik je bovenstaand bericht (met enige moeite gevonden, ik ben niet zo vertrouwd met de wiki krochten) goed heb begrepen: dat is bepaald niet het enige wat wij delen, met uitzondering misschien van de waardering voor Bordewijk. Ja, maar dan toch wel Van Schendel! De Waterman... En er zullen er meer zijn: wat dacht je van Walschap, Elsschot, Dermout, Vroman; ja natuurlijk Armando (De straat en het struikgewas!) - nou ja, enzovoort, Varujan Vosganian bijvoorbeeld. Ook op mijn te krappe planken is de boekenvracht, na ruim 70 jaar, ooit t.b.v. mijn onderwijstaak in een provinciestadje, uitgedijd tot 10.000; alleen weinig of geen bibliofiele exemplaren. Wel voor mijn eega een bron van zorg voor als ik een keer onder de tram kom (in mijn huidige woonplaatsje in de diaspora overigens ongebruikelijk).
::Want inderdaad, ongeneeslijk Amsterdammer - waar heb je dat aan afgelezen? Maar voor jou is misschien toch interessanter mijn bibliografische site "Ingangen op Fens"; en voor mij misschien toch belangrijker nog die met "Al onze dagen: leven met muziek" (beide geappliceerd door mijn Amsterdamse computermaatje Niek van Baalen, alles pro deo zoals ook mijn werk eraan).
::Ook ik heb geprobeerd iets over je te weten te komen, maar heb mij alleen een beetje beeld kunnen vormen door de overstelpende lijst te skimmen van je wiki-activiteit; en dat bleek ontzag wekkend! Mijn wikileven is beperkt, maar ik heb in ieder geval wel zelf ervaren hoeveel inzet, tijd en energie het vergt om een min of meer fatsoenlijk lemma in elkaar te zetten over een paar van de weinig onderwerpen waar ik t.b.v. een encyclopedie enigszins in thuis ben (Renske Nieweg, Jan Boeke, Middeloo, Wil Waardenburg). Verder vul ik af en toe en bij toeval hier en daar iets aan, m.i. ter zake relevante titels bijvoorbeeld...
::Waarom schrijf jij niet zelf een artikel over dat Jacob Israel de Haan materiaal, in een neerlandistisch (of zionistisch?) periodiek? En anders kan ik mij goed voorstellen dat Jan Fontijn het niet als lastig vallen zal ervaren, wanneer jij hem die verder kennelijk onbekend gebleven stukken laat zien. Ik ken Jan - wij waren studiegenoten - als een nog altijd toegankelijk, vriendelijk en studieus geïnteresseerd iemand.
::Tja, titelbeschrijving; wij moesten van Hellinga de Regels voor de titelbeschrijving volgen - maar ja. - Ik heb de door jou verwijderde titels nu wel weer aan het lemma toegevoegd, om de redenen die je uit onze eerdere gedachtenwisseling bekend zijn.
::Enfin, in vriendschap een groet terug. En nu maar hopen dat deze regels hun bestemming bereiken in de voor mij raadselachtige wiki doolhof. Succes met je goede werken! Rijk Eddmoos (overleg) 20 nov 2020 22:22 (CET)[[Gebruiker:Eddmoos|Eddmoos]] ([[Overleg gebruiker:Eddmoos|overleg]]) 14 dec 2020 23:21 (CET)

En nog even, Paul: overtreed ik een wikiregel wanneer ik een bibliografische lijst niet alfabetisch maar chronologisch orden (dat laatste is voor onderzoekers vaak handig) ? [[Gebruiker:Eddmoos|Eddmoos]] ([[Overleg gebruiker:Eddmoos|overleg]]) 15 dec 2020 14:41 (CET)
:Beste [[Gebruiker:Eddmoos|Eddmoos]], nee: dat is ook een mogelijkheid: geen probleem dus om de volgorde te veranderen. [[Gebruiker:Paul Brussel|Paul Brussel]] ([[Overleg gebruiker:Paul Brussel#top|overleg]]) 15 dec 2020 14:58 (CET)

== auteursrechtenschending ==

Wellicht handig als je een gebruiker er op wijst als je een auteursrechtenschending hebt verwijderd. Deze gebruiker maakt aan de lopende band artikelen aan ''waar wat mee mis is'', en zonder terugkoppeling leert zo'n iemand er niets van. [[Gebruiker:Edoderoo|Edoderoo]] ([[Overleg gebruiker:Edoderoo|overleg]]) 16 dec 2020 14:12 (CET)

== Wil de echte Ten houten opstaan ==

hoi paul, blijkbaar had ik de verkeerde Ten houten aan de phytopatholoog gekoppeld. Sorry.
Begrijp ik het nu goed dat er twee mensen waren in Winsterswijk, beiden bankier en beiden advocaat, beiden met de naam Albertus Theodorus Ten Houten en beiden overleden in 1933, waarvan de een drie jaar eerder is geboren dan de ander? hg [[gebruiker:Henriduvent|'''<span style="color:green">Henri</span><span style="color:blue">Duven</span><span style="color:red">t</span>''']] 21 dec 2020 13:37 (CET)
:Beste HenriDuvent, volgens mij begrijp ik je vraag niet goed. De ouders, schoonvader, echtgenote en zwager zijn volgens mij allemaal de juiste, toch? Zijn vader was bij zijn geboorte advocaat maar werd later bankdirecteur en overleed ook in die functie. [[Gebruiker:Paul Brussel|Paul Brussel]] ([[Overleg gebruiker:Paul Brussel#top|overleg]]) 21 dec 2020 13:46 (CET) PS: ik geloof dat ik het al begrijp: zijn vader had een gelijknamig broertje, geboren in 1874, die na drie weken overleed. [[Gebruiker:Paul Brussel|Paul Brussel]] ([[Overleg gebruiker:Paul Brussel#top|overleg]]) 21 dec 2020 13:48 (CET)
: Ik bedoel het volgende: Er staat in het lemma van de phytopatholoog nu: "Johan Gerard ten Houten werd in 1911 geboren in Winterswijk, in een bemiddeld gezin, met als vader de advocaat en latere bankdirecteur Albertus Theodorus ten Houten (1877-1933) ". in het lemma over de vermoedelijke vader staat: "Albertus Theodorus Ten Houten (Winterswijk, 14 augustus 1874 - Amsterdam, 12 maart 1933) was een Nederlandse advocaat, bankier en natuurbeschermer." Omdat het geboortejaar verschilt en je de link had verwijderd, kreeg ik het idee dat er twee AT ten Houtens zijn. tegelijk leek me dat raar. Wat zie ik verkeerd? hg [[gebruiker:Henriduvent|'''<span style="color:green">Henri</span><span style="color:blue">Duven</span><span style="color:red">t</span>''']] 21 dec 2020 13:55 (CET)
::Begrepen! De geboortedatum van zijn vader die dus inderdaad een lemma heeft was gewoon fout; die heb ik nu verbeterd. [[Gebruiker:Paul Brussel|Paul Brussel]] ([[Overleg gebruiker:Paul Brussel#top|overleg]]) 21 dec 2020 14:03 (CET)
: Dank je!! hg [[gebruiker:Henriduvent|'''<span style="color:green">Henri</span><span style="color:blue">Duven</span><span style="color:red">t</span>''']] 21 dec 2020 14:27 (CET)

== Heel even hoogleraar ==
Dag Paul, [[Stiene de Vrieze]] werd in 1980, enkele maanden voor haar emeritaat, 'opgehoogd' tot hoogleraar toen de functie van lector werd afgeschaft. Zou het niet beter zijn haar in de kopregel als "Nederlands Scandinaviste" op te voeren en niet als hoogleraar? Dat ze dat toch heel even was wordt dan wel duidelijk in de tekst zelf. [[Gebruiker:Hartenhof|Hartenhof]] ([[Overleg gebruiker:Hartenhof|overleg]]) 23 dec 2020 16:02 (CET)
:Dag Hartenhof, daar heb ik geen enkel probleem mee, ook al kun je zeggen dat ze eigenlijk dus al tijdens haar lectoraat op hoogleraarsnveau functioneerde, immers niet alle lectoraten werden omgezet in een hoogleraarschap. [[Gebruiker:Paul Brussel|Paul Brussel]] ([[Overleg gebruiker:Paul Brussel#top|overleg]]) 23 dec 2020 16:08 (CET)
::Jawel, dat was een automatisme. Deze maatregel hing samen met de invoering van salarisschalen voor hoogleraren. Door de benoeming van een [[Frits Kortlandt|nog zeer jeugdige hoogleraar in Leiden]] was in pers en politiek discussie ontstaan over de hoogte van de gefixeerde hoogleraarssalarissen. De nieuwe schaal voor jonge hoogleraren kwam overeen met het salarisniveau van een lector en dus werden alle lectoren hoogleraar. [[Gebruiker:Hartenhof|Hartenhof]] ([[Overleg gebruiker:Hartenhof|overleg]]) 23 dec 2020 16:46 (CET)
PS: ik vroeg me vanmiddag trouwens af hoe ik tot het schrijven van dat lemma was gekomen, maar ik vermoed dat dat was omdat ik in mijn Couperusbibliotheek stuitte op een (oude vertaling) van [[Herman Bang]]s ''Mikael'' waarover ik net lees dat [[Klaus Mann]] dat een van de meest treurige liefdesromans aller tijden vond. [[Gebruiker:Paul Brussel|Paul Brussel]] ([[Overleg gebruiker:Paul Brussel#top|overleg]]) 23 dec 2020 16:11 (CET)
:En had Stiene dat vertaald? Dat zal wel niet. ''Mikael'' ken ik niet, maar ik heb ''Ravnene (De Raven)'' met haar inleiding erbij gepakt. Mijn tastbare herinnering aan haar is de kaasplank bij ons huwelijk (die we nog gebruiken voor van alles maar niet kaas). Zweeds was haar eigenlijke vak, Deens deed ze 'erbij'. Klaus Mann had gelijk, Herman Bang moet jou als Couperus-liefhebber zeker aanspreken. [[Gebruiker:Hartenhof|Hartenhof]] ([[Overleg gebruiker:Hartenhof|overleg]]) 23 dec 2020 16:46 (CET)
::Mijn uitgave is uit 1905, in de vertaling van Dina Samuela Logeman-van der Willigen (1864-1925); volgens mij komt het boek ter sprake in de briefwisseling tussen [[Henri van Booven]] en [[Hendrik de Vries]], en vanwege die eerste dus in de Couperusafdeling. [[Gebruiker:Paul Brussel|Paul Brussel]] ([[Overleg gebruiker:Paul Brussel#top|overleg]]) 23 dec 2020 16:57 (CET)

== [[Cornelis de Gijselaar]] ==

Hallo Paul Brussel, zonet [[:Bestand:Portret van Cornelis de Gijselaar, RP-P-2017-2202.jpg|deze afbeelding]] (beduidende betere kwaliteit) ontdekt. Wat denk je van een ''file change''? Thanks. [[Gebruiker:Lotje|Lotje]] ([[Overleg gebruiker:Lotje|overleg]]) 23 dec 2020 17:53 (CET)
:Dag Lotje, mooi gevonden en absoluut wisselen met deze veel betere. [[Gebruiker:Paul Brussel|Paul Brussel]] ([[Overleg gebruiker:Paul Brussel#top|overleg]]) 23 dec 2020 18:14 (CET)

== Ruïne ==

Beste Paul Brussel,<br/>Naar aanleiding van uw reactie op [[Overleg:Lijst van ruïnes in Nederland]] wil ik graag reageren. Dit doe ik op uw overlegpagina, omdat ik dat gepaster vind.<br/>Ik krijg het idee dat u zeer wetenschappelijk onderlegd bent. Ik begrijp uit uw reactie dat u veel (wetenschappelijke) literatuur leest en ook bezit. Deze kennis en ervaring neemt u mee naar Wikipedia, krijg ik het idee. Geweldig om te zien dat u daar zo gedreven in bent. Ik ben echter niet wetenschappelijk onderlegd en bezit ook amper 'hogeschool literatuur'. Om even zwart-wit over mezelf te denken. Ik haal informatie uit een foldertje van de VVV of ik lees het informatiegidsje over de geschiedenis van mijn wijk die in het buurthuis te halen is. Wat ik hiermee wil zeggen is dat ik denk dat wij hoogstwaarschijnlijk niet op dezelfde lijn zitten. Ik ben bang dat de discussie op de overlegpagina alleen maar een welles-nietes discussie gaat worden. Begrijpt u mij absoluut niet verkeerd. Ik ben niet boos, kwaad, geïrriteerd en ik voel mij ook niet aangevallen. Uiteraard heb ik ook niet de intentie om aanvallend naar u te zijn. Ik wil alleen voorkomen dat we er samen niet uitkomen en in een lange discussie terechtkomen. In ieder geval, mijn zegen heeft u om het artikel op de verwijderlijst te zetten.<br/>Dan rest mij alleen nog u een fijne avond en prettige feestdagen toe te wensen. [[Gebruiker:Mw007|MW007]] ([[Overleg gebruiker:Mw007|overleg]]) 26 dec 2020 22:07 (CET)
:Beste [[Gebruiker:Mw007|MW007]], zoals u gezien zult hebben is op [[Overleg:Lijst van ruïnes in Nederland]] een uitstekende en zeer bruikbare bron gegeven waarmee u het artikel op correct niveau zou kunnen brengen, want wat u hiervoor als 'bronnen' meldt, acht ik inderdaad niet bruikbaar voor dat artikel. Ook voor u fijne feestdagen gewenst. [[Gebruiker:Paul Brussel|Paul Brussel]] ([[Overleg gebruiker:Paul Brussel#top|overleg]]) 27 dec 2020 18:07 (CET)


== Vraag van de Arbitragecommissie ==
== Vraag van de Arbitragecommissie ==
Regel 100: Regel 12:


[[Gebruiker:Josq|Josq]] ([[Overleg gebruiker:Josq|overleg]]) 28 dec 2020 10:47 (CET)
[[Gebruiker:Josq|Josq]] ([[Overleg gebruiker:Josq|overleg]]) 28 dec 2020 10:47 (CET)

== Categoriseren als politicus ==

Hallo Paul Brussel, er is een discussie gaande of een artikel over iemand die verkiesbaar was voor een politieke functie maar niet gekozen werd toch gecategoriseerd kan worden als politicus omdat hij/zij wel geprobeerd heeft om verkozen te worden. Vanwege je eerdere bijdragen aan andere discussies over politici in Nederland lijkt me je reactie wenselijk. Zie [[Wikipedia:Overleg gewenst#Kandidaat bij verkiezingen is automatisch politicus?]]. - [[Gebruiker:Robotje|Robotje]] ([[Overleg gebruiker:Robotje|overleg]]) 28 dec 2020 14:33 (CET)
:Beste Robotje, liever blijf ik weg van die persoon, dus helaas. [[Gebruiker:Paul Brussel|Paul Brussel]] ([[Overleg gebruiker:Paul Brussel#top|overleg]]) 28 dec 2020 14:38 (CET)

== Brexit ==

Het is misschien de verkeerde plek geweest, maar is mijn motivatie voor de bijdrage. Met de bron is niets mis mee.

Zie [[Overleg:Brexit#Handelsverdrag]].[[Gebruiker:Smiley.toerist|Smiley.toerist]] ([[Overleg gebruiker:Smiley.toerist|overleg]]) 29 dec 2020 19:36 (CET)
:Aldaar zojuist gereageerd. [[Gebruiker:Paul Brussel|Paul Brussel]] ([[Overleg gebruiker:Paul Brussel#top|overleg]]) 29 dec 2020 19:45 (CET)

== An Online Gotha ==

Beste Paul,
Ik heb je ongedaanmakingen weer ongedaan gemaakt. Blijkbaar ben je niet overtuigd van de betrouwbaarheid van de website van Paul Theroff. Ik ben dat wel omdat ik weet dat hij betrouwbare bronnen gebruikt. Inclusief bronnen binnen de Europese vorstelijke families. Overigens heb ik slechts links naar de site aangebracht, de website wordt niet als bron gebruikt. Mvg, [[Gebruiker:HRvO|HRvO]] ([[Overleg gebruiker:HRvO|overleg]]) 29 dec 2020 21:33 (CET)
:Beste HRvO, uiteraard ken ik die website, en mijn oordeel is dat die zeer hybride, en daarom voor mij onbetrouwbaar is. Zoals je weet wordt informatie daar ook vaak gebaseerd op emails van betrokken personen, dus onverifieerbare en niet gezaghebbende bronnen, bijvoorbeeld ook op de Engelstalige, recente niet door iedereen als voldoende geachte ''[[Almanach de Gotha]]''; daarom acht ik Theroff voor mij dus onvoldoende. Of korter gezegd: je moet eigenlijk zelf al dermate in de waarde van de door Theroff aangehaalde bronnen onderlegd zijn, wat de meeste gebruikers niet zijn, om wat er wel waardevol is uit te kunnen halen; zoiets acht ik dus voor niet dermate onderlegde personen geen betrouwbare website, en dus eigenlijk in het algemeen onbruikbaar; het is beter je te baseren op de juist wel bruikbare, door hem ook aangehaalde gezaghebbende bronnen, maar dus niet op zijn hybride website. En eigenlijk is nu dat laatste precies wat je eigenlijk ook lijkt te suggereren, reden waarom ik simpelweg die externe link geven afraad, en dus verwijderde. Groet van [[Gebruiker:Paul Brussel|Paul Brussel]] ([[Overleg gebruiker:Paul Brussel#top|overleg]]) 29 dec 2020 22:00 (CET)
::Beste Paul, dank voor je uitleg. Ik begrijp je zorgen.
::Hoewel ik Paul Theroff niet persoonlijk ontmoet heb, heb ik in de periode dat ik zelf ook een website met genealogieën online publiceerde, wel regelmatig contact met hem gehad. Ik weet welke bronnen hij gebruikt(e), en ik weet dat hij informatie gebruikt van leden van vorstelijke families. Die vorstelijke personen benaderden mij ook met aanvullingen en correcties.
::Dat betekent niet dat ik zijn website als bron/referentie zal opgeven, want daarvoor is de website inderdaad niet betrouwbaar genoeg. Want nergens noemt hij zijn bronnen. Maar ik denk dat zijn website voor de geïnteresseerde lezer zonder problemen als externe link op Wikipedia vermeld kan worden. Er worden onder dat kopje wel meer links vermeld naar websites die niet voldoen aan de eisen voor betrouwbaarheid. [[Gebruiker:HRvO|HRvO]] ([[Overleg gebruiker:HRvO|overleg]]) 30 dec 2020 13:04 (CET)
:::Beste HRvO, uiteraard ga ik er geen halszaak van maken, dus ik laat het zo. (Zelf zou ik zoiets dus niet toevoegen aan door mij opgestelde artikelen, maar dat verschil van mening is van luttel belang.) [[Gebruiker:Paul Brussel|Paul Brussel]] ([[Overleg gebruiker:Paul Brussel#top|overleg]]) 30 dec 2020 17:41 (CET)
::::Beste Paul, dank voor je reactie en je vermogen "to agree to disagree". Dat waardeer ik zeer! Mvg, [[Gebruiker:HRvO|HRvO]] ([[Overleg gebruiker:HRvO|overleg]]) 30 dec 2020 18:59 (CET)

== Sterrendag ==
{| class="messagebox" style="text-align: center; background-color: #FFFFF9; border: 1px solid #AAAAAA; margin-bottom: 5px;"
|[[Bestand:Firework barnstar.png|100px|Sterrendag!]]
|width="100%" style="text-align:center;" |Het is vandaag '''sterrendag''', de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige bijdragen.
<small>Uit te reiken aan iemand die u afgelopen jaar positief opviel. Het idee is laagdrempelig; de ster hoeft niet ergens op een lijst ingeschreven te worden, slechts aanbieden als waardering. Het uitdelen ervan vindt plaats op 31 december, deelt u er ook eentje uit vandaag? </small>
|} [[Gebruiker:D'Arch|Arch]] ([[Overleg gebruiker:D'Arch|Overleg]]) 31 dec 2020 12:01 (CET)
:Beste D'Arch, dank daarvoor! En bij deze wens ik je graag een gezond 2021. Groet van [[Gebruiker:Paul Brussel|Paul Brussel]] ([[Overleg gebruiker:Paul Brussel#top|overleg]]) 31 dec 2020 12:11 (CET)
::Dank Paul, uiteraard jij ook de beste wensen en een gezond 2021 gewenst, MVG [[Gebruiker:D'Arch|Arch]] ([[Overleg gebruiker:D'Arch|Overleg]]) 31 dec 2020 12:19 (CET)

Versie van 2 jan 2021 02:33

Pagina's die met Overleg gebruiker:Paul Brussel/Archief beginnen 

Vraag van de Arbitragecommissie

Beste Paul,

Zoals je weet is er onlangs een zaak tegen je ingediend bij de Arbitragecommissie. Omdat de Commissie van mening is dat hier sprake is van een conflict tussen twee gebruikers ziet zij het als haar taak om een poging doen om hierin te onderzoeken of zij hier in kan bemiddelen of anderszins een oplossing kan bieden.

Om ook jouw kant van het verhaal te horen, willen we je vragen om dat, onwiki of via mail, aan ons kenbaar te maken. Gezien de komende jaarwisseling snappen we dat je prioriteiten wellicht ergens anders liggen, maar lukt het om hier binnen veertien dagen gehoor aan te geven?

Namens de Arbitragecommissie,

Josq (overleg) 28 dec 2020 10:47 (CET)[reageer]