GSAVV Forward: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
4 bytes verwijderd ,  4 maanden geleden
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
In 1954 deed het betaalde voetbal zijn intrede in Nederland, hetgeen tot hevige discussies tussen voor- en tegenstanders leidde. Toen de betaalde voetbalbond in 1956 werd opgenomen in de KNVB liet Forward-voorzitter Cees Wevers geen gelegenheid voorbijgaan om zich uit te spreken tegen betaling van spelers. Wevers zei ooit bij wijze van grap: 'Voortaan spreken we van de Groninger Studenten Amateur Voetbal Vereniging Forward.' De toenmalige secretaris Frans Pelikaan knoopte deze uitspraak goed in zijn oren en voerde in 1957 zonder overleg met de andere bestuursleden het woord amateur aan de naam van de vereniging toe. De amateurstatus van de club moest volgens hem worden gewaarborgd.<ref>Forward, Een Eeuw Geboekt</ref>
 
Op 1 april 2003 bestond de club 100honderd jaar. Dit is gevierd met een geweldige lustrumweek, afgesloten met een "Boekenbal" in de Martinikerk. Op datdit bal is "Forward een Eeuw Geboekt" verschenen, een jubileumboek waaraan door zeven reünisten een kleine 10tien jaar is gewerkt!.
 
Forward is in zijn meer dan 100-jarig bestaan acht keer kampioen geworden in verschillende klassen. De laatste dateert uit seizoen [[Nederlandse voetbalkampioenen 2013/14|2013/14]] toen het kampioenschap in [[Derde klasse (Nederlands amateurvoetbal)|3C]] werd behaald.
1.750

bewerkingen

Navigatiemenu