De Connectie: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Jabba (overleg | bijdragen)
Regel 23: Regel 23:


== Externe link ==
== Externe link ==
* [http://www.connectie.org Homepage De Connectie]
* [http://www.deconnectie.com Homepage De Connectie]


[[Categorie:Kunstmatige intelligentie|Connectie]]
[[Categorie:Kunstmatige intelligentie|Connectie]]

Versie van 19 nov 2006 20:12

De Connectie is een landelijk Nederlands tijdschrift over kunstmatige intelligentie voor studenten uit het vakgebied en andere geïnteresseerden. Het blad komt vier keer per jaar uit en biedt achtergrondartikelen over KI-onderwerpen en interviews met KI-gerelateerde mensen. Daarnaast houdt het zijn lezers op de hoogte van actuele ontwikkelingen in KI-onderzoek in Nederland.

Thema's

In het tijdschrift is aandacht voor verschillende deelgebieden van de KI: informatica, psychologie, filosofie en taalkunde. Ieder nummer heeft een thema, waar op verschillende manieren invulling aan gegeven wordt.

De thema's van de enkele nummers waren:

  1. Het Brein als Eureka-machine
  2. Op zoek naar bewustzijn
  3. 1-0
  4. Schrik
  5. Play
  6. Doe-het-zelf
  7. Hello World

Geschiedenis

De Connectie is begonnen in 1992. De eerste tien jaar is het blad alleen in Utrecht uitgekomen, in 2002 werd de stap naar de rest van Nederland gewaagd. Er is toen maar één landelijk nummer uitgebracht. Aangezien er toch een serieus AI-blad voor studenten gemist werd, hebben drie studenten Cognitieve Kunstmatige Intelligentie van de Universiteit Utrecht in september 2004 besloten het blad opnieuw op te richten.

Bekostiging

Het blad wordt vanaf 2005 gesubsidieerd door de opleidingen Kunstmatige Intelligentie van de Universiteit Utrecht, de Vrije Universiteit Amsterdam, de Universiteit van Amsterdam, de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Maastricht.

Externe link