Ian Anderson: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1 byte toegevoegd ,  2 maanden geleden
Officiële naam, zie Engelse wiki
(Bronnen bijgewerkt)
(Officiële naam, zie Engelse wiki)
Anderson is geboren in het Schotse Dunfirmline als zoon van James en Irene Anderson, waar zijn vader aan het hoofd stond van zijn familiebedrijf RSA Boiler Fluid Company. Anderson heeft twee oudere broers - Robin (1930) en Alistair (1935). Na drie jaar verhuisden ze naar de hoofdstad [[Edinburgh]], een invloed die zijn leven lang door zal klinken. Hij ging als kind naar de Roseburn Primary School.
 
In [[1959]] verhuisden hij met zijn ouders en twee oudere broers naar [[Blackpool]] in Engeland, waar Anderson eerst de Blackpool [[grammar school]] voltooide en vervolgens van [[1964]] tot [[1967]] op het Blackpool College of Art heeft gezeten. Veel van zijn werk dat aan de periode in Blackpool refereert suggereert een turbulente opvoeding. Als tiener had Anderson een baantje als verkoopassistent in een Lewis's-winkel in Blackpool, daarna als verkoper in een kiosk. Later zei hij dat het lezen van [[Melody Maker]] en de [[New Musical Express]] tijdens de lunchpauze hem inspireerde om in een band te gaan spelen.
 
Dat leidde ertoe dat hij in [[1963]] The Blades oprichtte met schoolkameraden: [[Barriemore Barlow]] op de drums, [[John Evan]] op keyboards, [[Jeffrey Hammond-Hammond]] op bas en Michael Stephens op gitaar. In deze soul- en bluesband was Anderson de zanger en speelde hij elektrische gitaar en [[mondharmonica]].
12.061

bewerkingen

Navigatiemenu